Horeca Nederland wil nog voor 1 september 1,5-meterregel schrappen: 'Druk op de zorg is al weggehaald'

Horeca Nederland wil nog voor 1 september 1,5-meterregel schrappen: 'Druk op de zorg is al weggehaald'

Robèr Willemsen, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, bij Jinek. Bron: Schermafdruk Jinek

De horeca hoopt dat vóór 1 september nog de 1,5-meterregel wordt geschrapt. Robèr Willemsen, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland is van mening dat nu de druk op de zorg dusdanig is afgenomen én het vaccineren van Nederland snel gaat, de afstandsregel binnenkort ook kan worden geschrapt.

De horecasector hoopt dat de Haagse bestuurders binnenkort ook gaan kijken naar het loslaten van de 1,5-meterregel. Horecavoorzitter Willemsen zegt dat dit het beste zou zijn voor het verdienmodel van veel horecagelegenheden. Nu de druk op de zorg is afgenomen, zou het ook goed kunnen, aldus Willemsen.

Tegen RTL Nieuws zegt hij er het volgende over: "De meest kwetsbaren hebben de prik al gehad en nu zijn vooral jongeren nog aan de beurt. De belangrijkste reden om die regel in te voeren was druk van de zorg halen. Dat gebeurt nu in rap tempo."

Nadat iedereen zijn eerste prik heeft gehad, medio juli, zou de 1,5-meterregel kunnen worden versoepeld, aldus de KHN-voorzitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties