Hurricane Irene wordt een drama

Geen categorieaug 26 2011, 18:01
Dat is nu al duidelijk.
President Obama zegt dat Hurricane Irene "extreem gevaarlijk" is en moedigt bewoners van gebieden die getroffen zullen worden aan te evacueren.
Echt waar joh? Goh, dat hadden we nou niet al gehoord van de experts, dank voor de wijze woorden. Wat ben je toch geweldig bezig Barack, waar zouden we zijn zonder jou? He-le-maal ner-gens.
Het is alleen wel een beetje jammer dat we nu al weten dat het weleens weken of zelfs maanden kon duren voordat de federale overheid slachtoffers van de orkaan kan helpen:

"We are anticipating it to be a huge geographical area with lots of people impacted," warned Gail McGovern, head of the American Red Cross, at a press conference in Washington.

"From the time perspective, this could take weeks, maybe months to be able to respond to," she told reporters alongside Homeland Security Secretary Janet Napolitano and Craig Fugate, chief of the Federal Emergency Management Agency (FEMA).

Typisch.
Ik vraag me af hoe linkse Amerikanen hierop zullen reageren. Zij hadden namelijk nogal wat kritiek op president Bush toen die volgens hen te langzaam in actie kwam na Hurricane Katrina. Gaan ze Obama nu ook van racisme beschuldigen (of van een willekeurige andere zonde)?
DC leert werkelijk nooit van zijn fouten. Het is een ieder met ook maar een beetje gezond verstand volstrekt duidelijk dat de federale overheid bij dit soort rampen op de achterbank plaats moet nemen en lokale overheden en organisaties, zoals kerken, het gros van het werk moet laten doen. Die hebben namelijk niet te maken met een gigantisch en langzaam opererende bureaucratie. Die kunnen meteen in actie komen en mensen helpen. Oh, en dan van ook nog eens voor een fractie van de kosten die DC zou maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten