Hypocriete CDA-minister in wording Grapperhaus neemt afstand van kritiek op Rutte: "Ik heb nu een andere rol"

Geen categorieokt 23 2017, 17:00
Aankomend minister Ferdinand Grapperhaus vindt Ruttes beleid "flutpolitiek" en gelooft dat Syriëgangers met open armen verwelkomd moeten worden in Nederland.
Ferdinand Grapperhaus is door het CDA naar voren geschoven als nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Blijkbaar geloven de christendemocraten dat hij het op die positie veel beter zal doen dan, zeg, een Ivo Opstelten.
Op zich hartstikke leuk, maar helaas is er wel een probleem: Grapperhaus heeft in het verleden forse kritiek geuit op Mark Rutte en diens beleid. Daarbij richtte hij zijn pijlen onder meer op het beleid van Nederland dat erop gericht is om Syriëgangers hun staatsburgerschap te ontnemen. Grapperhaus wil die mensen juist wél terughebben.
Opmerkelijk omdat hij als minister van Veiligheid en Justitie verantwoordelijk is voor juist dát beleid.
Geconfronteerd met dat soort idiote uitspraken maakt Grapperhaus razendsnel pas op de plaats:

Volgens Grapperhaus deed hij zijn opmerkingen als privépersoon en niet als minister. Om die reden zouden al zijn schrijfsels nog altijd toegankelijk zijn, zei hij vanmorgen na afloop van het gesprek met Rutte in de Stadhouderskamer op het Binnenhof. ,,U mag allemaal weten wat ik als privépersoon daarvan vond. Ik ga nu als bewindspersoon aan de slag. Dat is een andere rol.''

Zielig gewoon, maar natuurlijk ook erg tekenend voor prominente leden van het partijkartel. Die types doen vaak wel alsof ze principes hebben (in dit geval knettergekke linkse principes, maar dat doet er even niet toe), maar in de praktijk blijkt steeds weer dat dit absoluut niet zo is.
Reden eens te meer om dat hele achterlijke partijkartel te slopen. Als je ergens voor zegt te staan, wees daar dan ook principieel in en neem niet opeens afstand van je woorden alleen maar omdat je een mooi baantje kunt krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten