Hypocriete Sharon Dijksma (PvdA): 'Weet je wat wij van links moeten doen? Naar de onderbuik luisteren!'

Geen categoriedec 10 2016, 21:00
Oh dus nu mag het opeens wel? Goh, hoe zou dat toch komen?
Sharon Dijksma, prominent lid van de PvdA, weet wel waarom het slecht met haar partij gaat in de peilingen: PvdA'ers luisteren niet genoeg naar de onderbuik!

"Progressieve politici moeten meer dan ze gewend zijn, durven luisteren naar de onderbuik van de samenleving. We hebben alles wat uit de onderbuik kwam heel snel weggezet als fout, terwijl het soms gaat om heel reële zorgen."

Let wel, deze vrouw is dus van dé partij die ons nu al jarenlang vertelt dat het 'luisteren naar de onderbuik' levensgevaarlijk is. Maar nu mag het opeens wel? Hoe kan dat toch? Zou het iets te maken kunnen hebben met het succes van de PVV in de peilingen? Je zou het bijna denken.
En daarmee bewijst Dijksma maar weer dat progressieven de mond vol hebben van allerlei zogenaamde principes, maar dat ze die principes maar wat graag in de prullenbak gooien als niet handig uitkomen.
Maar daar is alles niet mee gezegd. Dijksma's woorden maken namelijk duidelijk dat ze nog steeds weinig respect heeft voor de gevoelens, zorgen en angsten van het electoraat. Wat is dat gezever over een 'onderbuikgevoel' immers anders dan pure arrogantie? De mensen beelden zich die problemen niet in, die bestaan écht. Dat is geen "gevoel," maar "feit." En ja, ook de Nederlandse cultuur doet ertoe en is het waard om te beschermen. Ook dat heeft niets te maken met "de onderbuik," maar juist met rationeel denken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten