Idioot met wapens in Noorse moskee maakt één slachtoffer

Idioot met wapens in Noorse moskee maakt één slachtoffer

Na de trieste aanslagen in El Paso en Ohio (beide Amerika) is het nu raak in Europa. Noorwegen vormt dit keer het decor voor een andere gruweldaad. In Bærum heeft een debiel besloten om met meerdere wapens een moskee te bezoeken. En dat is nog niet alles. In het huis van de dader is een dode vrouw aangetroffen. Deze zou familie van de dader zijn geweest.

Het gaat hier om een dwaze eenmansactie die is gepleegd door een 'jonge witte man' van ongeveer twintig jaar oud. De dader zou met meerdere wapens de moskee zijn binnengelopen. Hij zou volgens de beheerder van de al-Noor moskee 'twee shotgunachtige wapens' en een pistool bij zich dragen.

Gelukkig wisten moskeegangers de dader te overmeesteren. Dit feit is echter nog niet bevestigd door de politie. Wel beschreef beheerder Mushtaq aan de Noorse krant VG, wat hij zag toen hij de moskee betrad:

"Daar zag ik patronen op de vloer liggen en bloed op de tapijten. En ik zag dat één van onze leden op de dader zat. Helemaal onder het bloed"

In de moskee valt één slachtoffer te betreuren, maar het is nog niet duidelijk of deze neer is geschoten of alleen gewond is geraakt. Vooropgesteld: beide is vreselijk.

Lees meer over:
Noorwegen moorden moskeeën

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties