shutterstock 590238560

Idioterie! Weer een verkeersregelaar in elkaar geslagen: "Deze man wilde per se doorrijden."

Geen categorieokt 07 2019, 12:00
Geweld tegen de hulpdiensten of andere mensen die de samenleving in goede banen willen leiden worden regelmatig door asociaal tuig belaagd en lastig gevallen. De laatste jaren neemt dit soort geweldsdelicten alleen maar toe. In wat voor land leven we dat één of andere pipo een verkeersregelaar fysiek aanvalt omdat hij per se die weg moet nemen?
Verkeersregelaar Jim van Kooten deed gewoon zijn werk tot een of andere idioot zich niet in kon houden. Een bepaalde route was afgesloten maar een automobilist weigerde dat te accepteren. Hij reed de verkeersregelaar aan om hem vervolgens in elkaar te slaan. Het zou gaan om een of andere Belgische idioot die een veel te kort lontje zou hebben.

Deze man wilde per se doorrijden. Hij dacht dat er op zondag geen mensen aan het werk zouden zijn, maar dat waren ze wel. Ik heb hem heel netjes te woord gestaan. ‘Wilt u een wegwerker doodrijden?’, vroeg ik daarna nog.’’

Een poging tot doodslag niet meer en niet minder is dit. Eerst de man in kwestie aanrijden en vervolgens hem fysiek toe takelen, hoe haal je het in je hoofd?
Al tijden kampen we in Nederland met een groeiend probleem: geweld tegen hulpverleners lijkt helaas bijna 'normaal' tegenwoordig. Wekelijks lezen we wel weer berichten waarin we lezen dat een of andere gek een agent/brandweerman/ambulancepersoneel met geweld is bedreigd. Het problemen aanpakken is lastiger dan het lijkt, want het lijkt al compleet mis te gaan bij de opvoeding. Normen en waarden worden niet meer bijgebracht. We zijn terechtgekomen in een negatieve geweldspiraal. Wat een 'gaaf' land leven we in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten