IJzersterke Max Verstappen zet derde tijd neer in kwalificatie GP van Japan

IJzersterke Max Verstappen zet derde tijd neer in kwalificatie GP van Japan

Dat is een prima uitgangspunt om morgen een gooi naar het podium te doen.

Tijdens de vrije trainingen op het circuit van Suzuka deed Max Verstappen het op zich niet slecht, maar zijn auto was gewoon te langzaam in vergelijking met Mercedes en, jawel, zelfs met Ferrari. Het zou daarom lastig worden, dachten we allemaal, om een toptijd neer te zetten in de kwalificatie. P5 leek het hoogst haalbare, en dan moest hij collega-Red Bull-coureur Daniel Ricciardo wel verslaan.

Nou, vandaag ging het beter dan verwacht. Max zette uiteindelijk namelijk de derde tijd neer in de kwalificatie. Ja, hij was bijna anderhalve seconde langzamer dan Lewis Hamilton van Mercedes, en moet ook Valtteri Bottas van hetzelfde team voor zich laten, maar zowel Kimi Raikkonen als Sebastian Vettel starten achter de jonge Nederlander. Nou hebben ze dat eerst en vooral te danken aan geblunder van Ferrari, maar hé, je moet winst pakken waar het kan. Of, in dit geval, brons. In de kwalificatie.

Hoewel Max werkelijk gen enkele kans heeft om Hamilton of Bottas te verslaan (tenzij Mercedes opeens last krijgt van technische problemen) moet hij de strijd met Ferrari wel degelijk aan kunnen gaan. Ten eerste is het namelijk vrij lastig inhalen op het circuit van Suzuka, en daar komt nog eens bij dat de Red Bull van Max het altijd beter doet in de race dan tijdens de kwalificatie. Morgen moet zijn bolide dus dichter bij de tijden in de buurt kunnen komen van Ferrari dan tijdens de vrije trainingen -- en toen was het verschil op zich wel te overzien, zeker met betrekking tot Raikkonen.

Want: Sebastian Vettel begint op plek negen. Als gezegd blunderde Ferrari tijdens de kwalificatie. Natuurlijk zal hij zeker redelijk snel oprukken, maar aangezien het moeilijk is om in te halen op dit circuit moet het niet onmogelijk voor Max zijn om Vettel achter zich te houden, nee, ook niet als de Duitser van de Italiaanse renstal in principe sneller is.

We gaan morgen dus voor het podium. Laten we hopen dat het lukt!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties