Jean-Claude Juncker pleit voor grenzen aan persvrijheid, 'pers heeft geen respect voor mensenrechten politici'

Geen categorieokt 06 2018, 14:00
Die Jean-Claude Juncker toch weer, vast weer een slok teveel op want wat er nu toch uit z'n mond komt is ronduit bezopen. 'De persvrijheid heeft ook zijn grenzen' en 'Britse media vallen mensenrechten van politici aan' vertelt hij ons tussen de borrels door.
The Guardian weet ons te melden dat Juncker wel enigszins opgelucht is dat hij af is van de Britse media als Brexit is voltrokken. 'De Britse pers zal ik niet missen,' zegt hij. Nu is daar best het een en ander voor te zeggen, want Britse pers kan behoorlijk ver gaan. Het is echter uitermate ongepast om daar maar zelf nóg verder tegenin te gaan en te pleiten voor beperking van persvrijheid.
Persvrijheid veronderstelt namelijk dat je in principe alles moet kunnen melden zolang het geen smaad, laster, oproep tot geweld en dergelijke bevat. Vrijheid veronderstelt ook dat men de mogelijkheid heeft om zich in meer of mindere mate verantwoordelijk te gedragen. Het is echter geen vereiste en het komt ook regelmatig voor dat de grootst mogelijke drek daar de revue passeert, maar niet in conflict is met wetten tegen smaad, laster of oproep tot geweld. In de gevallen waar dit wél zo is, volgde vaak een rechtszaak of een schikking.
Juncker is echter de mening toebedeeld dat hij niet wil dat mensen privé in de problemen worden gebracht door berichtgeving van de pers. Hij doelt hier waarschijnlijk vooral op zichzelf want zoals The Post Online al aanhaalt is hij continu het pispaaltje over zijn drankgebruik en was zijn vader een wehrmacht soldaat na de invasie van Luxemburg. Hartstikke zuur dat hij zich daar rot onder voelt maar toch echt geen reden om dan maar de persvrijheid te willen beperken. Misschien is hij door z'n drankvoorraad heen en reageert hij het op de Britse pers af of zo. Het is in ieder geval een zorgwekkende ontwikkeling dat ongekozen EU-baas ageert tegen de persvrijheid!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten