'Ik ben moslim, dus ik ben onschuldig', aldus man die verdacht wordt van betalen voor seks met 17-jarig meisje

Geen categoriedec 01 2016, 13:00
Ik weet niet of dat in het Nederland van 2016 gezien wordt als een sterke verdediging, meneer de seksueel misbruiker. Pardon, ik bedoel: meneer de verkrachter.
Ach nee! Deed ik het nou weer. Ik bedoel natuurlijk: meneer de verdachte. Oef, excuus. Soms is typen echt heel lastig.
Hoe dan ook: vandaag staan zeven verdachten terecht in Middelburg. De reden? Ze zouden betaalde seks gehad hebben met een 17-jarig meisje dat tegen haar wil in de prostitutie gedwongen werd. Twee mannen en één vrouw, die verantwoordelijk gehouden worden voor de seksslavernij van het meisje, hoorden eerder deze week al celstraffen tegen zich eisen. Daarmee mogen ze zich gelukkig prijzen. Als het aan mij lag werden de mannen namelijk gecastreerd en zou de vrouw in haar eentje in een cel met eenzame mannelijke gevangenen gegooid worden.
Eén van de even mannen die ervan beschuldigd wordt seks te hebben gehad met het meisje heeft een wel heel aparte verdediging:

Een van de mannen die vandaag terechtstaan is een 49-jarige Middelburger, die leeft van een uitkering. Volgens zijn raadsman heeft hij zichzelf verwond zodat hij vandaag niet voor de rechtbank kan verschijnen. De man ontving het meisje thuis en betaalde 150 euro voor één uur. Volgens de politie zei de verdachte: ,,Ik ben moslim, ik doe dit niet."

Natuurlijk niet. En moslims plegen ook geen terroristische aanslagen, organiseren ook geen verkrachtingsbendes in Engeland, en -- oh ja -- proberen ook geen kalifaat op te richten in het Midden-Oosten waar vrouwen vervolgens stelselmatig onderdrukt worden. Nope.
Nadat we allemaal even gelachen hebben om de verdediging van de man moeten we ook even stilstaan bij wat hij gedaan heeft: hij heeft dus tegen betaling seks gehad met een meisje van 17. Dat is sowieso al erg, maar daar komt nog eens bij dat het meisje dat niet uit vrije wil deed; ze werd de prostitutie ingedwongen door anderen.
En daar is het hele verhaal nog niet mee gezegd. De man in kwestie was namelijk niet, zeg, 22 of 23 jaar oud, maar 49. Het leeftijdsverschil was dus maar liefst 32 jaar. Hij had letterlijk haar vader kunnen zijn.
Ziek. Echt, totaal gestoord. Zelfs als hij dacht dat ze het uit vrije wil deed is zoiets knettergek.
Als bewezen wordt dat de man inderdaad seks heeft gehad met het meisje hoop ik dat de rechter hem inderdaad tot een celstraf veroordeelt. Het zou compleet onacceptabel zijn als hij er met een werkstraf vanaf komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten