IMF: Hyperinflatie van 1miljoen procent verwacht in Venezuala

Geen categoriejul 24 2018, 17:00
Venezuela krijgt het zeer waarschijnlijk nóg zwaarder te verduren als we het IMF mogen geloven. Dit jaar krijgt het land zo'n 1 miljoen procent inflatie voor de kiezen! Via NU.nl.
Typisch een soort record wat je niet wil bereiken. Het IMF spreekt van 'een van de ergste gevallen van hyperinflatie in de moderne geschiedenis'. De parallel met de Duitse economie vlak na de Eerste Wereldoorlog en Zimbabwe toen ze de blanke boeren van het land joegen lijkt een terechte vergelijking.
Consumentenprijzen zijn er gemiddeld zo'n 46.305 procent gestegen. Dat komt neer op zo'n 463 keer in prijs te zijn verdubbeld! Het land staat nu dus écht in de fik en laait waarschijnlijk alleen maar meer op! Men kan niks meer met de eigen munt en een maandloon is binnen een dag wisselgeld geworden.
Nu zijn er verschillende oorzaken te noemen, zoals de verlaging in olieproductie en het excessief geld bijdrukken door de regering maar de regering ziet dat natuurlijk allemaal anders. Zij beschuldigen de Verenigde Staten ervan een economische oorlog met hun te voeren.
President Maduro lijkt nog steeds niet in te zien dat er snel wat nieuw volk in de zetels moet gaan zitten om dat land uit het slop te trekken en dat die rol niet voor die idioot is weggelegd. Chavèz was ook niet zo'n beste maar Venezuela stond toen tenminste nog niet op de rand van de afgrond en nu raakt het al bijna de bodem!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten