Sigaar uit eigen doos! EU verleidt lidstaten met 6000 euro per migrant

Geen categoriejul 24 2018, 18:00
De Europese Commissie gooit het over een andere boeg, niet meer janken en met een moreel verheven toontje ons gaan vertellen hoe we het moeten doen, maar gewoon geld geven! Via HLN.be.
Ergens geld tegenover zetten om iets gedaan te krijgen is heel normaal in werkrelaties maar om iemand van bepaald politiek beleid te overtuigen of van een moreel perspectief, dat getuigt toch echt van armoede. Het perfecte soort beleid voor de Europese Commissie dus!
Iedere Hakim en Jamal die hier eigenlijk niets te zoeken heeft maar wel gered moest worden omdat z'n bootje was gezonken, levert straks mogelijk 6000 euro op voor de lidstaat die hem binnenhaalt. Dit gaat natuurlijk helemaal geen rare consequenties krijgen en lidstaten zullen zich absoluut niet in vreemde bochten wringen om dat geld maar te krijgen!
Om die 6000 euro te kunnen krijgen moet zo'n vluchteling/migrant op worden gevangen in 'gecontroleerde centra' waar er wordt gekeken wat voor soort migrant ze in de klauwen hebben. De EU wil de lidstaten met alles wel helpen, van vertalers en grenswachten tot EU-constructie&Co. om zo'n kamp op te bouwen.
Zo bouwt de EU een mooie situatie op waar netto-betalers een sigaar uit eigen doos krijgen wanneer ze vluchtelingen opnemen en komen minder welvarende landen in de verleiding om migranten op te nemen om maar dat geld te krijgen. Die zullen natuurlijk het absolute minimale willen doen voor dat geld én is er een grotere kans op corruptie waardoor een deel van die 6000 euro in de zakken van een arme ambtenaar verdwijnt.
Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini was niet onder de indruk en zei: “We vragen geen liefdadigheid (...) een asielzoeker kost de Italiaanse belastingbetaler op termijn 40.000 tot 50.000 euro. Wij willen de toestroom stoppen (...) we willen geen geld.”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten