NPO-verzieker Martijn 'De Ambtenaar' van Dam van het toneel verdwenen

Geen categoriejul 24 2018, 16:00
Een leuk stukje in HP/De Tijd waar ze NPO-bestuurder Martijn van Dam en zijn praktijken eens onder de loep nemen. Klassiek geval partij- en baantjescarrousel!
Niemand lijkt de man in Hilversum te hebben gezien terwijl de bezuinigingen bij de NPO juist mede zijn verantwoordelijkheid zijn. In het artikel maken zij de casus dat Van Dam hier echter een handje van heeft, om hem ertussenuit te knijpen als er echt iets mis lijkt te gaan.
Zo schijnt hij zonder enige relevante ervaring en kennis op plaatsen te belanden waar hij eerder schadelijker is dan een toevoeging. De beroepspoliticus kwam zo terecht bij het staatssecretariaat Landbouw. Doorgaans kun je daar blijkbaar niet zoveel verkeerd doen, tenzij er een voedselschandaal ontstaat ofzooo wacht! Dat gebeurde ook! Fipronil in je ei en Van Dam was al op weg naar de uitgang!
In plaats van dat Van Dam keuzes maakt en verantwoordt tegenover betrokken partijen, was hij al weer demissionair en hoefde niemand hem nog aan de tand te voelen. Van Dam was alweer lid geworden van de Raad van Bestuur van de NPO. Hij werd eindverantwoordelijk voor het landelijke publieke omroep beleid. Ook niet zo'n ramp wanneer men in rustig vaarwater zit maar toen kwam er 62 miljoen euro bezuiniging om de hoek kijken! Dezelfde hoek waarlangs Van Dam vloog om de uitgang te bereiken!
Niemand nam hem daar serieus en daar kreeg hij de bijnaam 'De Ambtenaar' een bijnaam die alleen stoer is als je een worstelaar, bokser of nazi bent. Enfin, heel het medialandschap staat in de hens omdat er een paar goeie programma's dreigen te verdwijnen en mr. Eindverantwoordelijk gebruikt de geproduceerde rook om er in te op te gaan.
Van Dam is zo'n archetype baantjescarrousel waar men het steeds meer over heeft. Weet niks, kent niks, doet niks, kan niks maar komt toch overal binnen en is netjes om 17:00 op weg naar huis en wanneer de pleuris uitbreekt kan iemand anders het oplossen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten