In elkaar geslagen homo-stel wordt niet geholpen door het OM: 'we horen niets meer'

Geen categorieaug 15 2017, 16:00
In homo-land Nederland wordt het geweld jegens homo's minder serieus genomen dan wat kan worden verwacht. Het homo-stel in Arnhem dat onder andere werd aangevallen door een betonschaar hoort helemaal niets meer van het Openbaar Ministerie (OM).
Er was veel commotie toen bekend werd dat een homo-stel in Arnhem in elkaar was geslagen door een groep jongens. Sterker nog, het was een minderjarige groep jongens van veertienjarigen en zestienjarigen, onze hoop der natie in de nabije toekomst. Als die hoop gerepresenteerd wordt door dit soort jongetjes, dan is er veel mis in dit land.
Internationaal werd deze aanval ook groot nieuws en niet veel later was er een 'manifestatie tegen homogeweld'. De minderjarigen werden later vrijgelaten, omdat het minderjarigen zijn. De manifestatie heeft niets geholpen en het onderzoek naar de jongens leidt ook nog nergens heen. Sterker nog, het lijkt alsof er helemaal niets mee gebeurd, want het homo-stel heeft nog niets gehoord volgens de advocaat:

Het lijkt er een beetje op dat het Openbaar Ministerie de zaak op de lange baan schuift, want we horen niet veel meer van het OM. Dat is zwaar voor mijn cliënten, die nog psychologische ondersteuning krijgen voor wat er is gebeurd.

Als samenleving moet je normen stellen en rechtvaardigheid serieus nemen. De cohesie binnen een samenleving is daarvan afhankelijk. Op het moment dat de fundamentele normen (in Nederland worden homorechten neergezet als fundamenteel) aangevallen worden, dan vraagt dat om rechtvaardigheid in de strengste zin van het woord. Gebeurt dat niet, dan sta je als samenleving niet voor die rechten en zorgt de sociale frustratie voor mensen die zelf 'het recht gaan zoeken'. Dat moeten we met zijn allen niet willen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten