Indiase dochter van arme arbeider wordt jongste doctoraalstudent in haar land

Geen categoriesep 30 2015, 10:00
Ze is slechts 15 jaar oud maar is een absoluut genie.
Eerder werd Sushma Verma de jongste vrouw (of: persoon) in India die haar universitaire studie had afgerond. Het was een ongekende prestatie, zeker omdat ze de dochter is van een arme arbeider die dag in, dag uit moet ploeteren om voor zijn gezin te kunnen zorgen. Net als Sushma's moeder is vader Tej Bahadur analfabeet.
Haar minder dan ideale start in het leven weerhoudt Sushma er echter niet van om echt iets van haar leven te maken. Op 14-jarige leeftijd behaalde ze haar Bachelor - nu studeert ze om haar Master ook binnen te slepen.
Hoewel haar ouders arm zijn is Sushma niet het enige lid van haar gezin die heel India op positieve wijze schokt. Haar broer, Shailendra, was tot voor kort de jongste computer science-graduate ooit; de jongste persoon die afgestudeerd was van de computer science afdeling. Sushma laat haar broer echter achter zich; ze is nog jonger en heeft waarschijnlijk een nog mooiere toekomst voor zich.
Opzienbarend genoeg blijft het meisje heel normaal onder haar ongekende prestaties:
"Ik ben heel blij en trots. Dit is echt een droom die werkelijkheid wordt. Het is een bijzonder mooi resultaat. Ik ben alle mensen die me geholpen hebben ontzettend dankbaar."
Logischerwijze is Sushma's vader ook bijzonder trots. Hij zegt dat zijn kinderen en zijn gezin ontzettend gezegend zijn, zeker omdat hij zijn eigen kroost op geen enkele manier kan helpen omdat hij niet eens kan lezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten