Indonesische vrouw krijgt anderhalf jaar cel voor klacht over geluidsoverlast moskee

Geen categorieaug 21 2018, 17:00
Het is weer raak in Indonesië. Een vrouw krijgt anderhalf jaar cel wegens 'godslastering' omdat ze het gejengel van de moskee niet meer aan kon horen. Via The Post Online.
De vrouw zelf is boeddhist en de Indonesische rechtbank oordeelde dat ze zich schuldig maakte aan godslastering. 'Hoppa de cel in, had je maar niet moeten klagen', vinden ze daar.
En ja, op sommige plaatsen gaan die moskeeën ook behoorlijk hard. Dan fungeren ze eerder als gemeenschappelijke wekker dan als gebedsoproep. Daar doen onze Nederlandse kerkklokken eigenlijk niet voor onder, die zijn alleen wat melodieuzer.
Hoe het ook zij, de lokale bevolking vond de anderhalf jaar cel wel héél fors en overal braken rellen uit. Boeddhisten in Noord-Sumatra werden aangevallen door moslims. Tempels liepen schade op en gebedsapparatuur van de boeddhisten werd vernield. De politie heeft tot nu toe negentien mensen gearresteerd.
Of de boeddhisten of de moslims zijn begonnen is vooralsnog onduidelijk. Het is zowel in te denken dat boeddhisten de straat op zijn gegaan uit protest tegen de uitspraak van de rechter als dat de moslims zich beledigd voelden en de boel kort en klein sloegen. Wellicht volgen er nog berichten van de Jakarta Post die opheldering over de situatie kunnen geven.
De advocaat van de vrouw heeft in ieder geval besloten om in hoger beroep te gaan. Terecht ook want nergens blijkt dat er daadwerkelijk sprake is van godslastering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten