Ingezonden bij Volkskrant: 'Na Monsieur Cannibale moet ook de Symbolica-lakei in een jurk weg'

Ingezonden bij Volkskrant: 'Na Monsieur Cannibale moet ook de Symbolica-lakei in een jurk weg'

De lakei in Efteling-attractie Symbolica. Bron: Jeffrey Peerdeman / Shutterstock.com.

Opnieuw is een attractie van de Efteling onder vuur komen te liggen. Nadat het Brabantse attractiepark vorige week besloot om Monsieur Cannibale te verwijderen, ligt in de Volkskrant nu ook het pas in 2017 geopende Symbolica ook onder vuur.

Brievenschrijver Jackie June ter Heide uit Weesp hekelt de attractie - waarbij bezoekers langs zelfbesturende karretjes door een sprookjespaleis worden gereden - omdat ergens in het gebouw een lakei te zien is die wordt betrapt omdat hij een jurk draagt. Dat kan echt niet, vindt Ter Heide: "De draak steken met een man in een jurk is niet onschuldig. Het leert jaarlijks vijf miljoen kinderen en volwassenen, transgender en cisgender, dat het bespotten van iemand met een afwijkende genderidentiteit oké is en draagt op die manier bij aan de discriminatie van transgendermensen."

Daarom wil de gekrenkte Weespenaar dat de beeltenis uit Symbolica verdwijnt: "Kom op, Efteling, toon moreel leiderschap. Maak af waar je aan begonnen bent en gooi alle ‘vrolijke karikaturen’ de deur uit, ook de lakei in een jurk."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Efteling genderdysforie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties