Inspirerende moeder verloor tientallen kilo's, vocht tegen anorexia, en is nu een geweldige fitness trainer

Geen categoriejul 05 2015, 18:00
Het is ongelooflijk wat deze vrouw gepresteerd heeft.
Robanne Robin had jarenlang enorme gewichtsproblemen. Haar gewicht schommelde altijd enorm: het ene jaar woog ze 140 kilo, het andere jaar 40. Het moge duidelijk zijn dat hier iets psychologisch aan de hand was. Of ze was geobsedeerd met heel veel eten, of ze at helemaal niets (of gaf na te hebben gegeten over). Het was een constante strijd tegen zichzelf én tegen de kilo's.
Robanne kwam tientallen kilo's aan toen haar ouders van elkaar scheiden. Ze had het daar enorm lastig mee en begon hotdogs en andere fastfoods te eten. En dan niet één per dag, maar heel veel. Op haar 22e woog ze maar liefst 140 kilo, wat veel is voor een man, maar al helemaal voor een vrouw.
Tegelijkertijd vond Robanne het verschrikkelijk om dik te zijn, wat erin resulteerde dat ze boulimia en anorexia kreeg. Steeds weer viel ze af (tot ze 40 kilo woog!), waarna ze weer fors aankwam. Ze bevond zich dus in een enorme negatieve spiraal waarin ze altijd op een verkeerde manier omging met eten (en sport).
Screen Shot 2015-07-05 at 14.51.50
Robanna legt uit dat ze serieuze lichamelijke klachten kreeg, waaronder hartkloppingen. Ze werd zelfs een paar keer opgenomen in het ziekenhuis.

"Ik kan me herinneren dat ik in het ziekenhuis lag en dat ik bij mezelf dacht: ik ga binnenkort dood aan een hartstilstand of een hersenbloeding."

In de loop van de tijd werden haar eetstoornissen erger. Ze wilde niet meer dik zijn en at helemaal niets meer.

"Ik at precies genoeg om niet flauw te vallen."

Hoewel ze kinderen kreeg bleef ze last hebben van haar eetstoornissen. Dan kwam ze weer aan, en dan viel ze opeens weer tientallen kilo's af tot ze bijna niet meer op haar benen kon staan. Vervolgens begon ze weer als een gek te eten, waardoor ze dikker werd dan ooit.
Het veranderde allemaal toen haar man haar dwong om rustig te gaan zitten en naar hem te luisteren. Hij vertelde haar dat hij zich ernstig zorgen om haar maakte en bang was dat hun kinderen hun moeder binnenkort zouden verliezen. Op dat moment brak er iets in Robanna... en besloot ze om op een verstandige manier om te gaan met zichzelf en haar eigen lichaam.
Het gevolg? Ze begon dit keer gezond te eten en begon te sporten.
Screen Shot 2015-07-05 at 14.52.34
Dat was in 2009, toen ze de helft van haar gewicht verloor. Op zich geweldig, maar er was een probleem: doordat ze zoveel was afgevallen in zo'n korte tijd had ze te veel huid. Dat hing een beetje los om d'r heen. Na een operatie was dat probleem verholpen: de overtollige huid werd verwijderd en ze kon voor het eerst in haar leven echt tevreden met zichzelf zijn.
Screen Shot 2015-07-05 at 15.00.13
Geweldig natuurlijk, maar het verhaal wordt nog mooier. Ze is nu al een paar jaar 63 kilo en topfit. Ook heeft ze geen gezondheidsproblemen meer. Sterker nog, ze is tegenwoordig een fitnesstrainer. Met andere woorden, ze gebruikt haar eigen ervaring om andere mensen te leren hoe zij ook kunnen afvallen en fit kunnen worden.
Haar boodschap voor andere mensen die met hun gewicht worstelen?

"Ik ben het levende bewijs dat je de hoop voor jezelf nooit mag opgeven. Dromen kunnen wel degelijk werkelijkheid worden."

Zo is het maar net.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten