Irak viert feest: ISIS-klunzen die aanslag wilden plegen blazen zichzelf op bij vergadering

Irak viert feest: ISIS-klunzen die aanslag wilden plegen blazen zichzelf op bij vergadering

Doorgaans valt er weinig positiefs te berichten uit Irak, maar vandaag brengt het door ISIS verwoeste land ons nieuws waar iedereen gelukkig van wordt.

Mooiere berichten dan dit zijn er eigenlijk niet. Dagelijks bestoken Westerse landen stellingen van haatzaaiende moslimextremisten in Syrië en Irak, en gelukkig helpt dat al aardig bij het bestrijden van de plaag die ISIS heet. Het is echter pas een échte oppepper te noemen als deze demonen terug worden gestuurd naar de hel waar ze vandaan komen en daarvoor niet één bom afgevuurd is. Tenminste: geen bom van Amerikaanse, Franse of Engelse makelaardij.

Nee, soms zijn jihadisten namelijk onhandig genoeg om zichzelf naar het hiernamaals te sturen, en heel soms zelfs om meteen een hele groep plofbaarden mee te nemen. Dat laatste gebeurde volgens Irakese media woensdag nabij de Irakese stad Kirkuk, waar verschillende messentrekkers bijeen waren gekomen om een aanstaande aanslag op veiligheidstroepen te bespreken. De bespreking was duidelijk bedoeld om enkel nog de puntjes op de i te zetten, want verschillende ISIS-beulen waren al uitgedost in hun bomvesten, klaar om een enkele reis naar het paradijs te gaan maken. Die reis ging echter eerder dan gepland van start, toen een defect in één van de vesten ervoor zorgde dat de bom niet bij de aanslag, maar temidden van de vergadering afging! Beelden zijn hier natuurlijk niet van, maar ik kan me goed voorstellen dat dit een prachtig domino-effect veroorzaakt moet hebben, waarbij de ene na de andere jihadist letterlijk de hemel in geschoten werd. Onder de 16 doden zouden ook enkele leiders van de terreurgroep zitten, en minstens zoveel terroristen zouden gewond zijn geraakt.

Helaas zijn dit soort berichten nooit 100% te verifiëren, maar zelfs als het maar 10 of zelfs één ISIS-maniak was die omkwam, is de wereld weer een iets fijnere plek geworden. Eén ding is in ieder geval zeker: dit is geweldig nieuws voor alle onschuldigen in Irak en Syrië die dagelijks lijden onder een van de wreedste regimes die de wereld ooit gekend heeft. Toch is dit nog geen reden tot een uitbundig feest: dat zal pas gehouden worden als de laatste ISIS-gek van de aardbodem verdwenen is, en dat kan me niet snel genoeg gebeuren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties