Kansenparelknuffelaar Sylvana: studentenverenigingen zijn eigenlijk net zo erg als moslimextremisten!

Kansenparelknuffelaar Sylvana: studentenverenigingen zijn eigenlijk net zo erg als moslimextremisten!

Wat zijn de overeenkomsten tussen enerzijds studenten, en anderzijds bezoekers van radicale moskeeën? Geen idee? Gelukkig heeft Sylvana Simons het verlichtende antwoord voor ons klaar liggen.

Een dag zou geen échte dag zijn als Sylvana geen tenenkrommende uitspraak zou doen, en vandaag is overduidelijk weer haar dag. Op haar Facebookpagina deelde de DENK-diva donderdagmiddag het volgende artikel:

https://www.facebook.com/sylvana.simons/posts/1381104391901560

Aan haar woordgebruik kan in ieder geval één ding zonder twijfel afgeleid worden: ze is het 200% eens met de inhoud van het desbetreffende artikel. Let wel: bij het lezen ervan gaan je haren recht overeind staan, doordat hier een van de vergezochtste en misselijkmakendste vergelijking ooit wordt gemaakt.

Om bij het begin te beginnen: we hebben allemaal gehoord hoe schandalig sommige leden van de Groningse studentenvereniging Vindicat zich misdragen hebben de afgelopen weken, met het naar buiten komen van berichten over 'bangalijsten' en iets uit de hand gelopen ontgroeningen. Daar begint de denkfout van Sylvana en de schrijver van dit artikel al, want beiden gaan ervan uit dat wij dit soort praktijken in Nederland helemaal prima vinden. Aan de berichtgeving rondom de incidenten is echter duidelijk te merken dat dit alles behalve opgaat: de bewoording die media over het gehele politieke spectrum gebruikten was vernietigend over de smeerlappen die dit op hun geweten hadden.

Als we het artikel van De Correspondent echter mogen geloven, hing half Nederland dezelfde dag nog aan de lijn in de hoop een afspraak te regelen met een van de meiden op de Groningse bangalijst. De rest van het verhaal zou daar uit voort moeten vloeien, zij het niet dat dit fundamentele element in de redenering zonder enige moeite onderuit gehaald kan worden.

Aan het begin van het artikel wordt een scenario geschetst waarin moslims in een haatpaleis de raarste dingen uithalen, gebaseerd op hun overtuigingen die rechtstreeks uit de sharia komen. Vervang "moslims" door "studenten", "haatpaleis" door "sociëteit" en de sharia door regels van de studentenvereniging, en je zou een situatie krijgen die in Nederland perfect geaccepteerd wordt. Dat kan kloppen, maar punt is: 99% van de gang van zaken bij dergelijke verenigingen strookt wel met onze normen en waarden, terwijl die van extremistischere moslims dat maar al te vaak niet doen. Die 1% aan wandaden moeten wij uiteraard ook bij verenigingen bestrijden, maar dat betekent niet dat de rest van het studentenleven dan ook maar afgeschoten moet worden. Sommige dingen horen nu eenmaal bij Nederland, en de redenen daarachter kun je bediscussiëren, maar zijn eigenlijk totaal irrelevant. Een broodje frikandel hoort wel bij de Nederlandse cultuur en een broodje kebab niet. Wat ieder individu daarvan vindt maakt verder weinig uit, aangezien dat niets afdoet aan dit klinklare feit.

Het staat Sylvana echter vrij om weg te kijken wat er wél allemaal gebeurt in zogenaamde 'haatpaleizen' en haar aanval te openen op de zoveelste Nederlandse traditie. Ik hoop echter dat studenten haar uitspraak maart aanstaande niet vergeten zullen zijn, om voor eens en voor altijd duidelijk te maken wat er wel en niet past bij ons land.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties