Vier manieren waarop de loodgieter Utrecht kan helpen geld te besparen

Vier manieren waarop de loodgieter Utrecht kan helpen geld te besparen

Wanneer we het over een loodgieter hebben dan denken de meeste mensen aan iemand die problemen in huis kan oplossen. De loodgieter wordt bijvoorbeeld ingeschakeld wanneer de afvoer verstopt is of de cv ketel niet meer naar behoren functioneert. De loodgieter Utrecht is echter niet alleen van waarde wanneer een lekkage verholpen moet worden. De professional kan je namelijk ook advies geven en werkzaamheden uitvoeren waarmee je in staat bent een flinke hoeveelheid geld te besparen. Hieronder lees je vier voorbeelden waarop dit mogelijk is.

Zuinige cv ketel
Het grootste deel van de energierekening van een gemiddeld Nederlands huishouden wordt veroorzaakt door het gebruik van de cv ketel. Bij het verwarmen van de woning en het water uit de kraan verbruikt deze ketel namelijk een grote hoeveelheid gas. De loodgieter Utrecht kan bij je thuis langskomen en je adviseren of het een slimme beslissing is een nieuwe zuinigere cv ketel aan te schaffen. Deze beslissing is afhankelijk van de hoeveelheid gas die je kunt besparen en hoe lang het duurt voordat de investering voor een nieuwe ketel is terugverdiend.

Waterbesparende kranen
Een zeer makkelijke manier om water (en dus ook geld) te besparen in huis is met het gebruik van waterbesparende kranen en douchekoppen. Hiermee bespaar je een grote hoeveelheid water zonder dat je dit zelf eigenlijk doorhebt. De kranen en douchekoppen zorgen simpelweg voor een betere verdeling van het water waardoor met 2/3 van het water hetzelfde effect bereikt wordt.

Gebruik van grijs water
Normaal wordt in een woning voor alle doeleinden schoon kraanwater gebruikt. Voor het doorspoelen van een wc gebruiken we het water uit de kraan dat we ook zouden kunnen drinken. Eigenlijk is dit natuurlijk niet perse nodig. Grijs water is water dat al een keer in huis gebruikt is en vervolgens nogmaals gebruikt wordt voor doeleinden zoals het doorspoelen van een wc. De loodgieter Utrecht kan voor een installatie zorgen waardoor je het afvalwater van bijvoorbeeld de wasmachine kan gebruiken voor het doorspoelen van de wc.

Zonneboiler installatie
Eerder heeft de loodgieter Utrecht je al gemeld dat een grote geld per jaar besteed wordt aan het verwarmen van de woning en het water uit de kraan. Op deze kosten kan je besparen door een zuinigere ketel te laten installeren door de loodgieter. Er is echter ook een manier om gratis energie van de zon te gebruiken voor deze taak. Dit is mogelijk met de installatie van een zonneboiler op het dak die zonne-energie omzet in warm water. Hierdoor zal je het gasverbruik sterk terug kunnen dringen.

Bron: http://utrechtloodgieters.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer