Is het weer eens hondenweer buiten? Bezoek dan eens dit café

Is het weer eens hondenweer buiten? Bezoek dan eens dit café

Tenminste, als je een hond bent.
De crisis heeft, zoals we allemaal weten, hard toegeslagen in Griekenland. Bovenop de toch al vernietigende economische crisis is nu de vluchtelingencrisis gekomen, waarbij enorme aantallen Syriërs en aanverwanten Griekenland gebruiken als springplank richting de rest van Europa. Eén van de meest populaire routes loopt via het eiland Lesbos, dat met een bootje niet al te lastig te bereiken is vanuit Turkije. Op dat eiland moet de bevolking niet alleen zichzelf helpen, maar ook de vele 'bezoekers' die daar tegenwoordig komen. Dat is erg voor de mensen daar, maar ook voor de honden.

Het land heeft altijd al aardig wat straathonden gehad, maar door de zware tijden hebben waarschijnlijk steeds meer mensen hun dieren aan hun lot moeten overlaten. Zo ook op het eiland, waar de Griek Antonis in een café werkt. Dit café houdt er echter ruime openingstijden op aan, vertelt hij. Het is tot drie uur 's nachts geopend voor de klanten, maar daarna sluit het niet zomaar: de deuren worden dan opengezet voor straathonden.

Hoewel er geen Groningse omstandigheden heersen, kan het best 's nachts toch best frisjes worden op het eiland. En als je dan toch al geen vast huis hebt en een baas die voor je zorgt, dan tenminste voor een paar uur per dag, aldus Antonis. Ze kunnen er opwarmen en op de banken slapen. Het valt eigenlijk goed te vergelijken met een daklozenopvang voor mensen: je komt er 's avonds aan, mag er slapen en moet 's ochtends weer weg. En de 'opvang' lijkt aan te slaan, aangezien er wel elke nacht een viervoeter van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt. Het zou natuurlijk nog mooier zijn als de godvergeten beesten nieuwe baasjes zouden vinden, maar tot die tijd is dit een geweldige oplossing dat het hondenleed hopelijk enigszins verzacht. Oh, en het levert dit soort hartverwarmende beelden op:

[caption id="attachment_128648" align="aligncenter" width="385"]Foto: Eustratios Papanis Foto: Eustratios Papanis[/caption]

Lees meer over:
honden Griekenland café Lesbos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties