ISIS-beul gebombardeerd na wéér een onthoofding

ISIS-beul gebombardeerd na wéér een onthoofding

Net nu ISIS een nieuwe onthoofdingsvideo de wereld instuurt, wordt bekend dat ster-onthoofder Jihadist John zwaargewond is geraakt.

Voor de vijfde maal heeft ISIS vandaag een video onlinegezet waarin een Amerikaanse gegijzelde wordt onthoofd. Peter Kassig, een hulpverlener en nota bene tot de islam bekeerd, wordt tezamen een rijtje Syrische soldaten op brute en bloederige wijze de gehele keel en nek doorgesneden:

Islamitische Staat beweert in een nieuwe video de Amerikaanse hulpmedewerker Peter Kassig te hebben onthoofd.

Dat melden Al-Jazeera en AFP zojuist. Kassig zou tijdens een massa-executie met tien gevangen Syrische officieren en piloten zijn gedood.

Kassig (26) werd vorig jaar oktober in Syrië gevangengenomen. De oud-militair leverde hulp aan vluchtelingen voor zijn eigen organisatie Special Emergency Response and Assistance.

De video hieronder is op geheel eigen risico. Een bloed, een hoop narigheid, een wereld aan ellende. Alleen kijken als u een sterke maag en geen last van slaapproblemen heeft.

Wat een drama. Wat een bloedbad. En weer een reden erbij om ISIS voorgoed van de kaart te vegen. Elke dag dat deze club vol moordenaars nog vrij kan rondlopen, is een dag te veel.

Gelukkig is het Westen al bezig aan een tegenoffensief:

De beul die namens Islamitische Staat al vier gijzelaars heeft onthoofd, is gewond geraakt bij een luchtaanval van de Verenigde Staten. Dat meldt the Mail on Sunday op basis van een geheim rapport.

De beide incidenten tonen maar weer eens aan dat niemand bij ISIS veilig is. En dan heb ik het niet alleen over de gegijzelden, maar ook de strijders zelf. Abu Bakr al-Baghdadi raakte van de week al zwaargewond, en nu dus ook de 'sterrenonthoofder' bijgenaamd 'Jihadi John'. Zoals het ook hoort: deze vreselijke beesten hebben geen bestaansrecht op onze planeet. Tijd om het hele zooitje daar op te ruimen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties