ISIS eist aanslag Texas op

Geen categoriemei 06 2015, 11:00
ISIS zegt verantwoordelijk te zijn voor de (mislukte) aanslag op 'Teken Mohammed Dag' in Texas, waar Geert Wilders te gast was.
De NOS bericht dat ISIS officieel de verantwoordelijkheid heeft opgeëist voor de mislukte (een politieagent werd weliswaar in zijn been geschoten, maar daarna werden de twee schutters snel doodgeschoten) aanslag in Texas.
De extremistische moslims laten weten op hun officiële radiozender dat de twee aanslagplegers "soldaten van het kalifaat" waren. Ook zegt ISIS dat er meer aanslagen gepland worden op Amerikaanse (en Europese) doelwitten:
Er werden ook meer aanslagen aangekondigd. "Wij vertellen de VS dat wat er komen gaat groter en bitterder wordt", meldt de Libanese krant The Daily Star op basis van het radiobericht. "Ook zullen soldaten van IS verschrikkelijke dingen doen."
Op de dag van de aanslag liet een Britse ISIS-terrorist al weten dat de twee aanslagplegers aanhangers waren van de terroristische organisatie. Hij voegde eraan toe dat men in Texas blijkbaar dacht "veilig te zijn voor de strijders van Islamitische Staat," maar dat zou dus niet kloppen.
Twee opmerkingen moeten hierover worden gemaakt:
1. De terroristen waren weliswaar aanhangers van ISIS, maar er is geen enkel bewijs dat de organisatie nauw betrokken was bij het plannen van de aanslag. De twee handelden hoogstwaarschijnlijk op eigen initiatief, hoewel ze wel geïnspireerd waren door de organisatie van 'kalief' Abu Bakr al-Baghdadi.
2. Deze aanslag bewijst dat het in Europas én Amerikas belang is om ISIS zo snel mogelijk uit te schakelen. We mogen de fout niet maken om te denken dat ISIS 'ons' niet kan raken. De extremisten kunnen dat wel degelijk - en willen het ook nog. We moeten iets doen aan die dreiging. Als dat inhoudt dat de NAVO tienduizenden grondtroepen moet sturen naar Syrië en Irak, het zij zo. ISIS moet vernietigd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten