ISIS kidnapt tientallen christelijke gezinnen

Geen categorieaug 07 2015, 18:00
Het houdt maar niet op.
ISIS blijft onschuldige christenen, Koerden en sjiïeten terroriseren. Het feit dat de terreurorganisatie steeds feller wordt bestreden door een verscheidenheid aan tegenstanders, weerhoudt de jihadisten er niet van om hele streken te teisteren met hun gruweldaden.
Deze week ontvoerden de fanaten tientallen christelijke gezinnen in Syrië. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten meldt dat er zeker 230 mensen werden ontvoert. Sommige van hen werden zelfs uit een kerk gehaald alvorens te worden meegevoerd.
De gezinnen woonden in de plaats al-Qaryatain. Dat is een strategische plaats in de provincie Homs, die deze week is veroverd door ISIS. De eerste prioriteit van de extremisten is dan kennelijk om de christenen direct het leven zuur te maken.
De aanval begon met ISIS-zelfmoordaanslagen op militaire posten die de stad bewaakten. Na enkele gevechten kon ISIS de stad binnenmarcheren met hun wapperende gitzwarte vlag. De stad werd volledig uitgekamd door de terroristen. Vooral christenen werden opgepakt, maar ook sommige soennieten die naar ISIS' smaak niet extreem genoeg in de leer waren.
terrorism-isis
Wat het lot van de christenen zal zijn, is onduidelijk. Vorig jaar werden honderden Yezidi's – een andere religieuze minderheid – door ISIS vermoord. Wellicht wacht ook de christenen dit gruwelijke lot. Maar hun toekomst zou er ook iets rooskleuriger uit kunnen zien – ISIS zou de gevangenen als gijzelaars kunnen gebruiken om ze te ruilen voor losgeld of voor gevangen ISIS-strijders.
Op die manier zouden terroristen worden vrijgelaten, maar zouden de gevangengenomen christenen er wel levend vanaf komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten