ISIS maakt zichzelf belachelijk: we gaan de Eiffeltoren veroveren

Geen categoriemrt 13 2015, 12:00
ISIS blijkt niet in staat de verdediging van allerlei onbeduidende dorpjes in Irak te bolwerken. Maar de maniakken gaan wel Rome, Parijs, Londen, en Washington D.C. veroveren. Yeah right, stelletje idioten.
Terwijl de strijd om Kobani al enkele weken is beslist in het nadeel van ISIS, en ook de Irakese plaats Tikrit beetje bij beetje in handen lijkt te gaan vallen van het Irakese leger publiceert ISIS maar weer eens nieuw audiomateriaal om de militaire blamages van de afgelopen tijd weg te poetsen. Of weg te poetsen? Op een hysterische wijze weg te gillen, eerder:
Terreurbeweging Islamitische Staat heeft nieuwe dreigementen geuit aan het adres van westerse mogendheden. Een woordvoerder van de beweging kondigde aanslagen aan op onder meer het Witte Huis in Washington, de Big Ben in Londen en de Eiffeltoren in Parijs. Ook Rome, Jeruzalem en Kabul zullen in handen vallen van IS, zegt woordvoerder Abu Mohammad al-Adnani.
Ze zijn bij ISIS niet alleen knettergek omdat het kneiterfundamentalistische moslims zijn, maar van enig militair-strategisch inzicht zijn de moslimslagers duidelijk ook gespeend. Laten we namelijk eerlijk zijn: de enige reden dat deze klootzakken nog op twee benen rondlopen, is omdat de NAVO te laf is om écht op een hardvochtige manier op te treden. Er worden wat bombardementen afgevuurd vanaf vliegtuigen, en er zitten misschien wat speciale troepen hier en daar wat gerichte aanvalletjes uit te voeren.
Al met al wordt ISIS zware verliezen toegebracht, en heeft het moeite het bezette gebied uit te breiden. Sterker nog: ingeklemd tussen Assad, Koerdische strijdmachten, Iraanse brigades, de aanhangers van anti-ISIS-held Abu-Azrael én het Irakese leger kunnen de hoofdenhakkers eigenlijk geen kant op.
Hierboven is de situatie van nu beschreven. ISIS houdt momenteel nauwelijks het hoofd boven water. Beeldt u nu eens in dat het Westen wél all-in ging. ISIS zou binnen twee weken opgerold zijn. Als men het hier wilde, had binnen een maand iedere ISIS-strijder in heel Syrië en Irak een ticket naar de eeuwige jachtvelden gekregen.
Vandaar dus, dat het zo belachelijk is dat ISIS beweert Rome, Parijs, Londen en wat nog meer te gaan veroveren. Voordat ze mee kunnen spelen met de grote jongens zullen ze toch echt eerst de zandbak waar ze in spelen moeten veroveren. En daar slagen ze al niet in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten