ISIS onthoofdde een priester, maar hierom hoorde je daar niets over

Geen categoriemei 20 2016, 16:00
Deze priester werd het leven op brute wijze ontnomen door ISIS, maar door lafheid komt dit nu pas naar buiten.
Al in februari zou hij het leven hebben gelaten: Yacob Boulos, een katholieke priester in Syrië. Tot het laatste moment weigerde hij geïntimideerd te worden door de koppensnellers die daar nu de dienst uitmaken. Helaas heeft hij dit met de dood moeten bekopen: de wilde beesten van ISIS hebben hem in het openbaar, voor de ogen van vrouwen en kinderen, onthoofd.
Zijn misdaad? Hij weigerde om te stoppen met het geven van diensten in zijn eigen kerk. Zolang er ook nog maar één christen in Syrië was weigerde hij zijn mis stop te zetten. Deze opvatting heeft hij tot zijn laatste momenten geëerd. En, in tegenstelling tot de bruten die zich opblazen ten midden van onschuldige burgers, in de hoop toegang te krijgen tot het afterlife-bordeel, is priester Yacob als een echte martelaar gestorven.
Priester_2
Toch is deze moord niet het enige aan dit verhaal wat mij kwaad maakt. Dit verhaal zou al bekend geweest zijn bij verschillende kerkelijke instanties en overheden, maar tot nu toe heeft geen van hen het aangedurfd om deze misselijkmakende wandaden te veroordelen voor de rest van de wereld. De reden daarvoor was heel simpel: men wilde moslims niet tegen het zere been schoppen. Als christen kan ik niet anders zeggen dan dat ik me schaam voor (het gebrek aan) daden vanuit de Kerk.
'Interreligieuze dialoog' lijkt tegenwoordig de standaard te zijn. Allemaal leuk en aardig, maar wees dan ook mans genoeg om dialogen te voeren die van meer kritische aard zijn. Waarom wordt het tegenwoordig als een misdaad gezien om je hard te maken voor je principes, terwijl de echte misdadigers vrij rondlopen in in Syrië en Irak? En laten we wel wezen: laten moslims het ooit na om christenen te laten zien wat zij mis vinden aan het christendom? Precies.
Het Chaldeeuwse Patriarchaat van de Rooms-Katholieke Kerk ontkent de berichten over de executie. We hopen natuurlijk dat dat klopt – hoe minder slachtoffers ISIS maakt, hoe beter. Het spreekt echter boekdelen over de gruweldaden van deze terreurorganisatie dat dit soort berichten ons niet eens meer echt verbazen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten