ISIS pleegt enorme aanslag in Bagdad: 200 doden

Geen categoriejul 04 2016, 14:00
Afgelopen zaterdag heeft ISIS weer eens een vreselijke aanslag gepleegd. Dit keer niet in Europa, maar in Bagdad, de hoofdstad van Irak.
Volgens Mohamed al-Rubaye, lid van de veiligheidsraad van de gemeente Bagdad, is het dodental van de zelfmoordaanslag opgelopen tot maar liefst 200. De aanslag is ondertussen opgeëist door ISIS, de radicaal-islamitische organisatie die grote delen van Irak en Syrië bezet.
Als gezegd vond de bloederige aanslag afgelopen zaterdag plaats. Een zelfmoordenaar liet een truck exploderen in een druk winkelcentrum. In eerste instantie zeiden de autoriteiten dat er daar minstens 100 mensen bij waren omgekomen. Toen al was het de dodelijkste aanslag in Irak in jaren.
Later werd het dodental naar boven bijgesteld: er zouden minstens 125 mensen zijn omgekomen, waaronder 25 kinderen en 20 vrouwen. De vrachtwagen, die vol met explosieven zat, was een gebouw ingereden waar een café was, winkels, en een fitnesscentrum. Met name het café was bomvol omdat mensen naar een voetbalwedstrijd keken.
De aanslag is de zoveelste daad van terrorisme van ISIS gedurende Ramadan. Vooraf lieten de islamitische slachters al weten dat ze van plan waren om helemaal los te gaan. Ze deden hun woord, helaas, gestand: er werden aanslagen gepleegd in Bangladesh, het grootste vliegveld van Turkije in Istanbul, in Jemen, Jordanië, en in een christelijke buurt in Libanon. Alsof dat nog niet voldoende was pleegde een ISIS-sympathisant ook een vreselijke aanslag op een homobar in Orlando, Florida. Daarbij kwamen 49 mensen om het leven. Gisteren, zondag dus, was Bagdad alweer het doelwit van een ISIS-terrorist. Daar kwam één persoon bij om het leven, vijf anderen raakten gewond.
Het trieste hieraan is dat Ramadan de heilige maand is voor moslims. Het is dus een beetje alsof christenen besluiten om op kerst massaal andersdenkenden uit te moorden. Nou zal dat niet gebeuren, juist omdat het christendom voor vrede pleit, maar radicale moslims beschouwen hun religie als een religie van oorlog. En dus betekent een 'heilige maand': meer aanslagen dan ooit tevoren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten