ISIS verheerlijkt terroristen Verviers, roept op tot meer aanslagen

ISIS verheerlijkt terroristen Verviers, roept op tot meer aanslagen

"Jullie zullen nog lang in schrik moeten leven."

De twee doodgeschoten moslimterroristen in Verviers die dood en verderf wilden zaaien in België worden nu de hemel in geprezen door niemand minder dan de hoogste ISIS-leider in Syrië: Abu Mohammed Al-Adnani. In een audioboodschap die volgens Het Laatste Nieuws gisteren werd uitgebracht, riep Al-Adnani het voorbeeld te volgen van de "broeders in België". Zijn boodschap aan onze zuiderburen: "Jullie zullen nog lang in schrik moeten leven."

Hij riep zijn aanhangers die in het Westen verblijven op tot nieuwe aanslagen. "Richt jullie tegen de kruisvaarders, waar zij ook te vinden zijn," zo sprak de man. "Of dat nu met explosieven is, met kogels, een mes, een auto, een steen of zelfs een laars of een vuist."

Enkele uren na de audioboodschap werd er volgens de Belgische krant ook een tweet online gezet met twee foto's van de twee moslimterroristen Khalid Ben Larbi (23) en Soufiane Amghar (26) toen ze nog in Syrië rondliepen en actief waren voor ISIS. De ISIS-baas Al-Adnani zei ook: "Moge Allah hen genadig zijn en hen belonen. Moge Allah hen een hoge plaats toekennen." De gevolgen van het laten afreizen van radicale moslims naar ISIS-gebied worden pijnlijk duidelijk zo.

Als de politie de twee terroristen in Verviers niet had doodgeschoten, dan hadden ze een bekende Belg ontvoerd en onthoofd, waarschijnlijk iemand van het openbaar bestuur of de politie. Het gevaar van jihadi's die naar Syrië en Irak willen afreizen moeten we niet onderschatten. We kunnen ze niet zomaar laten gaan, omdat ze na verloop van tijd worden teruggestuurd naar bijvoorbeeld België of Nederland om aanslagen te plegen. Ja, ook als we hun paspoorten afpakken. Dat is niet genoeg.

Er is al een link met Verviers en Nederland, meer dan één link zelfs. Ik denk dat we de komende tijd extra alert moeten blijven, en met we bedoel ik niet alleen de veiligheidsdiensten, politie en justitie, maar ook de rest van de Nederlanders. Het is een kwestie van tijd voordat Nederlandse ISIS-fans hier toeslaan, bijvoorbeeld in de hoofdstad of in Den Haag. We moeten niet bang zijn, maar we moeten wel goed blijven opletten.

Lees meer over:
Terrorisme ISIS jihad verviers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties