Democratiehatende imam preekte in Verviers én Helmond

De radicale haatimam Alami abu Hamza is weggestuurd door verschillende moskeeën in Verviers, maar hij zou binnenkort weer naar Helmond komen. 

Hè, wat gezellig. De Marokkaanse haatimam Alami abu Hamza, die nu nu door verschillende moskeeën in Verviers – het plaatsje in België waar een islamitische terreurcel is ontdekt en voor een deel is geneutraliseerd – wordt geweerd, kwam regelmatig naar Nederland. Niet voor een kopje koffie, maar om te preken in de Al Fadjr-moskee in Helmond. Volgende maand zou hij weer komen haatprediken. De NOS schrijft:

De imam heeft in Verviers tientallen radicale volgelingen. Het is nog onduidelijk of hij ook contact had met de twee terroristen die donderdagavond in Verviers door de politie werden gedood. Maar volgens de bekende Belgische islamdeskundige Michael Privot zijn minstens drie van zijn volgelingen naar Syrië afgereisd.

De islamdeskundige Privot zegt dat de haatimam vaak naar Nederland ging. “Hij staat in verbinding met andere mensen uit hetzelfde ideologische milieu. Hij ging naar Nederland voor een paar dagen, soms kwamen er imams uit Nederland naar hem.” Alami abu Hamza is een gevaarlijke haatprediker, omdat hij heeft opgeroepen tot geweld en heeft gezegd dat moslims zich moeten terugtrekken uit de samenleving.

Ook vervloekte hij een Marokkaanse dichter en islamcriticus met de volgende woorden: “Zoals die seculieren denken, zoals Ahmed Assid die zegt dat de woorden van profeten en gewone mensen gelijk zijn. Ik vraag God om zijn tong en benen af te snijden.” Te walgelijk voor woorden. De Helmondse moskee beweert dat ze niet wisten dat de imam omstreden was en tot geweld opriep, anders was hij niet welkom geweest.

We moeten ontzettend waakzaam blijven als het om dit soort figuren gaat. Ze hebben een enorm grote invloed op jongere moskeegangers, die vervolgens net zo radicaal gaan denken als zo’n haatimam. En omdat ze jong zijn, zijn ze ook nog eens bereid in actie te komen, door bijvoorbeeld naar Syrië af te reizen of hier in het Westen aanslagen te plegen. We zijn in oorlog met de radicale islam, en deze haatprediker is daar een niet te onderschatten component van. Aanpakken dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. Pimsch

  Doe hem aan wat hij iedereen toewenst.

  1. Jacobus

   Met deze opmerking geef je aan geen haar beter te zijn dan deze gevaarlijke idioot.

 2. OrangeBlancBlue

  Dat zal de gemiddelde Nederlander niet verbazen want als de haat imams, jihadisten en illegalen ergens veilig zijn dan is het wel in ons kikkerlandje.
  Toch wel erg om je land zo in de ellende te zien zakken, met dank aan Rutte, Pechtold en Samsom.

 3. NemTudom

  Over varkens gesproken….

  1. toetssteen

   @Nem Tudom
   Yep, qua voorkomen en omvang, maar eigenlijk is het een belediging voor varkens…

 4. W.H.J. Reiss

  Geen probleem. Alami abu Hamza eruit en Ali abu Jacobus erin !!!

 5. vanGodlos

  Hmmm….Beetje respect mensen Islam is liefde en predikt geen haat dit heeft niets met de Islam te maken.

 6. Ingwaz

  Maar alles wat die man predikt staat gelukkig niet letterlijk in de koran haddith of sharia ofzo…. toch?

 7. V.K.

  -Tsja, wanneer je deze haat imam z’n gang laat gaan, dan blijven er wel heel weinig verlichte moslims over.

  -Blijft natuurlijk de vraag waarom deze man zolang z’n gang heeft kunnen gaan in NL ondanks kritiek van bepaalde moskeeen, na ja het zal wel zo zijn dat het destijds in het belang van de NL elite was om deze man niet aan te pakken.

 8. arie_jansz

  Ik zie op de foto dat de schuur nog niet is afgetimmerd.

 9. monach

  Haatpredikers zijn verboden, haatboeken worden gerespecteerd.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.