Dierenpartij draait door, wil zelfs verbod op vogels in circussen

Geen categoriejan 21 2015, 20:10
Verbieden, verbieden, en nog eens verbieden.
Daar zijn de verbodsfetisjisten van de Partij voor de Dieren weer. De dierenpartij van Marianne Thieme en Esther Ouwehand is niet blij met het verbod op wilde dieren in circussen. Ja, ze zeggen van wel, maar dat is niet zo. Het verbod is namelijk nog lang niet radicaal genoeg. Op hun eigen site schrijven ze dat ze ook geen vogels en reptielen meer willen zien in circussen:

De Partij voor de Dieren is blij met het kabinetsbesluit voor een verbod op wilde zoogdieren in het circus. Het verbod gaat echter nog niet ver genoeg, daarom roept Esther Ouwehand het kabinet op om het verbod uit te breiden met andere grote zoogdieren, reptielen en vogels en zich daarnaast ook te bezinnen op het gebruik van zeezoogdieren in het dolfinarium.

Volgens Ouwehand van de dierenpartij moet het verbod snel verder worden uitgebreid, en dat is precies in lijn met Nederlandse dierengekkies die woedend waren op de show van tv-bioloog Freek Vonk. "Het is prachtig dat het kabinet erkent dat het menselijke belang geen rechtvaardiging is voor dierenleed. Ik moedig het kabinet aan dit perspectief ook bij andere vormen van diergebruik nadrukkelijker te hanteren."
Waarom de vogels er ook aan moeten geloven volgens de dierenpartij: "Ook bij het gebruik van deze dieren is immers sprake van aantasting van integriteit en welzijn van het dier." Zo blijven we natuurlijk aan de gang. Waar houdt het op? Mogen we straks dan ook geen dode dieren meer op ons bord leggen? Oh, wacht, dat is precies wat de dierengekkies willen.
Nederlandse politieke partijen en beleidsmakers moeten eens stoppen met het toegeven aan de radicale agenda van de dierengekkies. Drie redenen:
1. Ze zijn met heel weinig, maar ze schreeuwen heel hard; ze vertegenwoordigen bijna helemaal niemand. Dat moeten we niet vegeten. Laat ze maar lekker in hun eigen sop gaarkoken.
2. Ze gaan steeds verder, net zolang tot ze een totaalverbod hebben op het bezit en gebruik van dieren, want dieren zijn net mensen (ja, dat is echt hun argument). Uiteindelijk moet Nederland een communistische heilstaat worden naar het model van Thieme en Ouwehand.
3. Last but not least: ze hebben gewoon 100 procent ongelijk. De wilde dieren in circussen worden uitstekend behandeld, en er is geen enkele reden voor een verbod. Dat er geen goede reden voor is, geldt overigens voor de meeste door de dierenpartij voorgestelde verboden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten