Dierenpartij wordt radicaler, wil visverbod in Amsterdam

De bemoeizucht en verbodsdrift van de Partij voor de Dieren is zonder grenzen.

De Partij voor de Dieren van Marianne Thieme lijkt een onschuldige partij die slechts het beste voor heeft met dieren. Dat imago klopt niet. De dierenpartij is een radicale partij die het liefste alles verbiedt dat Thieme en haar vegetarische dierengekkies niet oké vinden. Uiteindelijk moeten al die verboden leiden tot een totale stop op de consumptie van vlees. Dát is het einddoel.

Dat einddoel willen ze vooralsnog niet halen middels een revolutie. Voor nu kiezen ze voor babystapjes. Steeds gaan ze iets verder in hun eisen. Zo hopen ze andere partijen mee te krijgen. Zie bijvoorbeeld het verbod op sportvissen dat ze willen in de gemeente Amsterdam. De lokale afdeling van de dierenpartij vindt dat het sportvissen helemaal moet worden verboden, omdat een vis, let op, pijn kan lijden.

Amsterdamse sportvissers hoeven zich overigens geen zorgen te maken: het verbod komt er niet, omdat SP-wethouder Dierenwelzijn Laurens Ivens vindt dat het weinig zin heeft om alleen in zijn stad het sportvissen te verbieden. Dan kunnen sportvissers gewoon terecht bij buurtgemeenten die niet zo zitten te zeuren om vissen die pijn zouden lijden. Nu komt het: Ivens raadt de dierenpartij aan om een landelijk sportvisverbod te regelen op het Binnenhof.

Deze houding van het Amsterdamse college – Ivens spreekt niet alleen namens zichzelf – is gevaarlijk, omdat daarmee impliciet de dierenactivisten gelijk wordt gegeven. Ja, de vis lijdt pijn, en dat kan eigenlijk niet. Dat is wat de Amsterdamse politiek zegt. Ik heb niet voor niets een plaatje van een reiger boven deze tekst gezet. Lijdt de vis in de bek van die reiger niet óók pijn? Moeten reigers niet óók worden verboden te vissen?

De dierenpartij van Thieme zal lacherig doen: nee joh, natuurlijk niet. Reigers moeten wel vis eten. Nou, dat geldt dus ook voor mensen. Wij zijn geen herbivoren, maar omnivoren. We moeten dieren doodmaken om ervan te kunnen leven. Laat die sportvissers dus met rust. Het enige dat je nog van ze zou kunnen vragen (zonder het te eisen, mind you), is dat ze de gevangengenomen vis ook echt opeten. Biologischer en diervriendelijker kan niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. Frits B

  Wie in Nederland gaat jagen is een asociaal en een dierenkweller; “sportjacht” is een misdadige bezigheid. Voor sportvisserij bestaan zelfs officiële kampioenschappen waar Nederlanders altijd hoog scoren. Zo geredeneerd heeft de PvdD toch gelijk? Als vissen konden schreeuwen viste al geen mens meer. Maar ja, ze zijn niet zielig genoeg.

 2. Gerben

  Waarom ben je in Nederland asociaal en als je het buiten Nederland doet niet? “Sportjacht’ is niet misdadig, want het is legaal.

  1. hans-e-pans

   Mogen reigers eigenlijk wel vissen?

 3. Jacobus

  Grote woorden over een kleine getugenispartij die consequent strijdt voor dierenwelzijn en tegen de bio-industrie. Ik vind dit zeer onschuldig in vergelijking met grotere partijen die pleiten voor hoofddoekenbelasting, oorlogsrecht voor moslims en machinegeweren voor veldwachters, om maar eens wat te noemen.

  1. -Harry

   Je kunt dan misschien wel redelijk foutloos schrijven , Cobus , maar wat je dan schrijft , doet me ernstig denken aan een totaal verdwaasde pvda-er die het allemaal niet zo goed snapt .
   Persoonlijk heb ik liever te maken met mensen zoals Joop Dekselplasser , die misschien wel eens een schrijffoutje maakt , maar het verder wel HEEL GOED ziet !

   Je doet niet liever dan die geitenbeffers in bescherming nemen , terwijl je , als je de schellen eens van je ogen laat vallen , toch moet kunnen zien dat die kut-moslims de hele wereld , op de Noordpool na , aan het verzieken zijn met hun achterlijke ideologie .
   Ruim 130 gewapende conflicten ter wereld , ALLEMAAL met moslims .
   Ach , toeval ?

   En onze politie mag alleen een opgepimpt klappertjespistool dragen en geen doeltreffend wapen ?
   VOOR WIE BEN JE DAN ???
   Bang dat er zo’n geitenn**ker geraakt wordt ?

   Ben je door ” joop” hier gedropt , om hun walgelijke Multi-culti waanzin te promoten ?

   Wie ben jij dan ? Laat me raden , een werkeloze links geindoctrineerde schoolmeester ?
   Zit ik ver mis ?

 4. Joop Klepzijkert

  Ik ken iemand die idiote stukjes schrijft en dit persoon noemt zich jacobus. Dit persoon redeneert zo: Als mensen met de ziekte van down stemrecht hebben, moeten vissen en mongolen (mensen die wonen tussen China en Rusland) ook kunnen stemmen in Neederland. Verder wil ziekte debiele (voorvrouw partij van de dieren) paarden en pony’s ook stemrecht geven. Ze bestudeerd nog hoe ze daar invulling aan wil geven.

  1. Jacobus

   Gelukkig wijst deze bijdrage wel op geestelijke gezondheid. Taalkundig toont het weliswaar een beperkt basisschoolniveau maar er blijkt wel een grote belangstelling uit voor mogelijke psychopathologie bij anderen.

  2. arie_jansz

   die Joop, kan je toch niet zonder DDS?

   Maar snap jij nog wat je zonet schreef?
   Kan er geen touw aa vastknopen

   1. -Harry

    Dat valt me bij jou steeds op Arie , je snapt het gewoon niet . Ook de reacties van anderen niet .
    Aan wie zou dat nou toch liggen ?

    Zie je nou wel , socialisme leidt tot hersenverweking en verder is het ook nergens goed voor .
    Socialisme moet je trouwens niet verwarren met sociaal zijn , dat is heel iets anders .

    Je kunt er ” geen touw aa vastknopen ” ?
    Vraag me sowieso af of je wel een knoop kunt leggen .

    Of een knoop ontwarren , die van die verknipte pvda-site Joop niet en die in je hoofd ook niet , helaas .
    En vraag je maar niet af of ik dat dan WEL kan , want , ervaren zeiler . ( Als die niet heel goed met touwtjes om kunnen gaan , komen ze namelijk nergens ) .

    Heb je trouwens Dodo Samsom nog gezien in debat met Wilders ?
    Heb je die smerige huichelachtige venijnige rooie opmerking nog gehoord van Zwamsom ?
    Hij zei tegen Wilders dat ie het zo verschrikkelijk vond , dat die niet een vrij leven kon leiden .
    Dan moet je je toch ook wel een soort judas voelen , zelf mede verantwoordelijk zijn voor de aanwas van die potentiele ( sorry toetsenbord zonder accenten )moordenaars en dan schijnheilig net doen of je het erg vindt . Hij weet natuurlijk zelf ook wel dat ie liegt dat het gedrukt staat , maar hij doet het toch .

    Nou weet ik wel dat Samsom onder grote druk staat omdat zijn partij onder zijn eelthoeven begint te verkruimelen , maar als je onder deze omstandigheden dan al zulke debiele taal gaat uitslaan , dat Wilders ook een soort terrorist is , dan moet je toch wel een heilig respect voor Wilders hebben , die na jaren van levensbedreiging , de boel nog zo goed op een rijtje heeft !!!
    Hij gaf prima verweer , persoonlijk vond ik hem beter dan al die anderen bij elkaar .

    Vond je ook niet ?

 5. arie_jansz

  en wat vind jij? Als iemand je steeds maar blijft uitschelden, zou jij dan nog netjes antwoord geven?

  Ikke niet.

  1. -Harry

   Ik weet niet of je het hier over jezelf hebt of over Samsom ,
   Maar Samsom verdient niet beter dan helemaal kortgehakseld te worden en als je het over jezelf hebt , dan is datgene wat wij ventileren gewoon opbouwende kritiek .

   En nu ga ik weer een poosje werken , zit ik hier verdomme 90 euro per uur te verletten om een stel wereldvreemden te heropvoeden .

 6. Chr26

  Heel goed van de Partij voor de Dieren. Er is ook niks stompzinniger en nutteloos dan een dier afmaken voor je vermaak. Dat is wat heel anders dan een dier af te maken om zelf te overleven. Blijkbaar ziet Frankje hier het verschil niet

 7. DerAdema

  De vleeshaat van de Partij voor de Dieren gaat mij te ver. Mensen vissen om te ontspannen en soms om eten op hun bord te krijgen. En ja men kan er voor kiezen om dat niet te doen. Net zoals er mensen zijn die er voor kiezen vegetarisch te eten. Prima maar laat mij mijn eigen keuzes maken.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.