Partij voor de Dieren draait door: ‘Varkens hebben hoogtevrees’

Oh nee, ze mishandelen die lieve varkentjes!!!!

Volgens de Partij voor de Dieren horen varkens “niet op daken.” Zij zouden namelijk hoogtevrees hebben.

U denkt waarschijnlijk dat ik een grap maak, maar de milieuhobbyclub geleid door Marianne “ik hoop op een revolutie tegen de mens en voor dieren” Thieme meent het echt:

Varkens horen niet thuis op daken, al was het maar omdat ze ‘last hebben van hoogtevrees’. Dat stelt de Partij voor de Dieren. De eenmansfractie verzet zich tegen het voornemen van Rotterdamse Oogst om in juni tijdelijk twee varkens op een dak te plaatsen tijdens de Rotterdamse Dakendagen en deze na afloop te slachten.

Iedere keer dat ik dit soort nieuwsberichten lees over initiatieven van de PvdD staat het huilen mij nader dan het lachen. Varkens hebben hoogtevrees? Echt waar? En daarom moeten de activiteiten van de Rotterdamse Dakendagen maar verboden worden, in ieder geval deels?

Het doet allemaal denken aan de idiotie rond de ezels van Sint Eustatius. Toen eiste de PvdD dat het kabinet liet uitzoeken of een paar ezels die daar rondlopen wel goed genoeg behandeld werden. Indien dat niet zo was moest de regering daar iets aan doen. Jawel, het hele Midden-Oosten staat in brand, de belastingbetaler kan nauwelijks rondkomen, maar waar maakt Thieme zich druk om? Juist. Om een paar ezels en nu dus om twee varkentjes die een paar nachten op een dak worden gezet. Want zielig.

Onderhand wordt het tijd om deze partij tegen zichzelf te beschermen. Wat doet zo’n club in de Tweede Kamer en in gemeenteraden? Het heeft daar niets te zoeken. Lobbyclubs mogen gekozen volksvertegenwoordigers proberen te beïnvloeden, maar daar eindigen hun bevoegdheden. Ze gaan een stap of wat te ver als ze zich wérkelijk met de politiek proberen te bemoeien door plaats te nemen in de (lokale of nationale) volksvertegenwoordiging.

Ga maar lekker naar de kinderboerderij om je daar over al die lieve dieren te ontfermen. Op die manier hebben wij in ieder geval geen last van je.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. aquarius

  Wist jij dan niet Michael , dat varkens hoogtevrees hebben ? Algemeen bekend toch !

 2. NemTudom

  Waarom kunnen ze niet terecht in een moskee ? Daar worden de dieren massaal vertroetelt.

 3. Wilhelmson

  Het feit dat we varkens met hoogtevrees niet op daken thuis horen is volgens de auteur bizar en ‘out of place’.
  Mijn perceptie is dat varkens inderdaad niet op een dak thuis horen. Of die varkens daarbij hoogtevrees kennen, dat betwijfel ik sterk. Maar de perceptie kan heel sterk zijn , sterker dan een hoogtevrees van varkens.

  Modder bijvoorbeeld is op zich geen vervuiling, maar wel als het op dat mooie jurk terechtkomt. En zelfs dan enkel in de subjectieve ogen van een persoon met het ideaal van propere kleding, niet van een boer die zijn land bewerkt.

  Mijn perceptie is dat varkens in de modder en bij de boer thuis horen en niet op daken in de stad.
  Neen , ik zie geen varkens vliegen.

  Varkens horen volgens de dakparty generatie op het dak. Hun receptie is anders dan de mijne. Ik vind varkens op het dak heeeeel bizar.

  Het blijft vooral een perceptie die een onmiddellijke, en ja irrationele reactie oproept. Ik vind ook dat djella’s niet in een nat en modderig Nederland thuis horen. En zo heb ik nog heeel veel percepties die eigenlijk niet zoveel anders zijn dan dat van de meeste Nederlanders.

  Anderzijds kunnen varkens perfect op een dak overleven . Ik bedoel zij vliegen niet weg, zij migreren niet en hebben weinig land nodig , veel minder dan koeien of geiten en schapen. Zij eten alles en zijn in tegenstelling tot de perceptie best propere dieren .

  De perceptie wat betreft varkens is heel maatschappelijk . De voedselgeboden van het Oude Testament zijn hiervan een goed voorbeeld. Varkens waren dieren die de mensen in een woestijncultuur niet goed konden plaatsen want die blijven lokaal en trekken niet met een kudde mee.
  Dus kwam er een taboe op varkensvlees.

  Dit soort voedsel werd bijgevolg als inherent ‘vies’ gezien, subjectief oneetbaar, alhoewel er medisch niets aan de hand was. Dat wordt overigens ook bewezen door zoveel varkensconsumerende volkeren, van West-Europa tot China.
  In china kan men trouwens veel varkens op daken vinden, meestal niet zo hoge daken.

  De voedselverboden die hieruit resulteerden, en die slechts voorkomen bij volkeren die initieel nomaden waren, hebben dus meer met een perceptie te maken dan met voedselveiligheid of dierenbescherming.

  Toch zal je een gelovige jood of moslim niet ervan overtuigen varkensvlees te eten, meer nog: hij zal zich diep beledigd voelen.
  Daarom zal je mij en vele groene jongens er ook niet van overtuigen dat varkens wel op daken thuis kunnen horen.

  In het beste geval zal de muslim en de jood met overdracht van ziektes komen aanzetten, bijvoorbeeld de trichioseworm in rauw vlees, ook al is bewezen dat de mens veel meer ziektes heeft overgenomen van runderen: mazelen (een variant van runderpest), tuberculose en pokken, en vandaag het zeer gevaarlijke BSE. Van varkens ‘erfden’ we slechts de griep en de kinkhoest.

  Ook zal de groene jongen beweren dat varkens op de boerderij het gelukkigst zijn als ze goed in de modder kunnen scharrelen met de 4 pootjes niet te hoog en dat varkens ja hoogtevrees kennen, ook al is er geen enkel bewijs hiervoor.

  Vind ik best een interessante discussie waard , alleen al omdat elke discussie over dieren aantoont hoe beschaafd een samenleving nog is. Daarom vind ik de dak-party varkensspit eters heeel onbeschaafd en de mensen van de dieren-partij best beschaafd.
  Elk zijn ding en voor elk het belang , zeg ik maar ,het ene sluit nooit het andere uit.
  Varkens welzijn zijn best een open en beschaafde samenleving fundamenteel waardig

 4. pietkremer

  Ook als wetenschappelijk vast zou staan dat varkens niet aan hoogtevrees lijden, dan nog zou Thieme bezwaar maken tegen varkens op een dak. Zij heeft namelijk bezwaar tegen mensen die varkens houden om op te eten. Die kunnen wat Thieme betreft zelf het dak op. Gelukkig heeft Thieme niets tegen het varken zelf naar het schijnt. Gelukkig heeft de PvdD niet de macht om het houden van varkens te verbieden. In het parlement krijgt ze daar geen meerderheid voor. En ook de hindermacht van de PvdD is onvoldoende om varkensvlees uit de schappen te krijgen. Ik maak me daarom meer zorgen over de islam die niet alleen iets heeft tegen mensen die varkens houden maar ook tegen varkens op zich. De islam heeft gezien het aantal moslims in Nederland op termijn wel de hindermacht om varkensvlees van ons menu te krijgen met een beroep op de aanstotendgevendheid van varkens of varkensvlees in de nabijheid van moslims. Als we door de knieën gaan voor Thieme, zullen moslims erop rekenen dat wij dat ook voor hen doen. Gelukkig zijn de joden op dat punt niet zo onverdraagzaam.
  Zelf eten ze geen varkensvlees, maar ze leggen onze voorliefde voor varkensvlees geen strobreed in de weg.

 5. LantR.fant

  Ik sluit me aan bij de partij voor de dieren.

  Ik wil namelijk een actiegroep oprichten die aandacht vraagt voor het leed dat strontvliegen met smetvrees ondergaan.

  1. jjvdberg

   #LantR.fant

   Dit valt volgen mij onder een artikel over humor.

   Niet meer zo doen. Ik stikte er bijna in.

  2. V.K.

   speciaal voor de hoogvliegers onder de strontvliegen.

 6. V.K.

  -Dan moet je er voor zorgen dat deze varkens niet naar beneden kunnen kijken, dit is eenvoudig op te lossen door de daken waarop varkens worden gehouden te voorzien van een blinde railing van pakweg 70 cm hoog (afhankelijk van de schofthoogte van het varken). Het beste lijkt me het om dit als bouwvoorschrift voor te leggen in het Euro-parlement omdat hoogtevrees van varkens nou niet bepaald een eigenschap van de NL varken is.
  -Maar ja, ik heb begrepen dat de dierenpartij fundamenteel tegen de EUssr is, vandaar dat dit item via het NL parlement wordt gespeeld, gelukkig hebben we hier in huis een Euro-Commisaris welke, mocht het eenmaal zijn gegoten in de NL wetgeving,zich bezig houd met het schrappen van wetten om deze vervolgens in duidelijke uniforme Eu wetgeving te gieten zodat niet alleen het NL maar ook het EU varken hier profijt van heeft zonder dat de afzonderlijke EU lidstaten zich hoeven bezig te houden met het maken van toch wel in de kosten lopende wetgeving, tel uit je bezuiniging. verder stel ik voor om in de regelgeving gelijk maar op te nemen, omdat een varken een hekel aan traplopen heeft, de toegang tot het varkensvriendelijke dak goed bereikbaar voor het varken moet zijn met een uiteraard geblindeerde lift. Mocht het blinderen van de lift in tegenspraak zijn met eerdere EU wetgeving betreffende liften, dan moet het varken bij uitzondering gedurende het verticale traject worden geblinddoekt met EU goedgekeurde pannenlappen, waarbij het EU keurmerk duidelijk zichtbaar aan bijde kanten van de lap is aangebracht, dit om eventuele extra handelingen en dus kosten van eventuele EU inspectie ter plaatse te reduceren .

 7. Dijksma: slachtvee is hartstikke zielig – De Dagelijkse Standaard

  […] gemaakt voor de slacht, dan om dat van mensen – ouderen – in verpleeghuizen. Als de knettergekke Partij voor de Dieren nou met zo’n voorstel kwam, oké, je verwacht niet anders, maar een bewindspersoon? En dan […]

 8. Dierenpartij wordt radicaler, wil visverbod in Amsterdam – De Dagelijkse Standaard

  […] partij die slechts het beste voor heeft met dieren. Dat imago klopt niet. De dierenpartij is een radicale partij die het liefste alles verbiedt dat Thieme en haar vegetarische dierengekkies niet oké vinden. […]

 9. Dierenpartij draait door, wil zelfs verbod op vogels in circussen – De Dagelijkse Standaard

  […] en welzijn van het dier.” Zo blijven we natuurlijk aan de gang. What’s next? Waar houdt het op? Mogen we straks dan ook geen dode dieren meer op ons bord leggen? Oh, wacht, dat is precies wat de […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.