ISIS weet opmars Syrische leger naar Raqqa effectief te stoppen: doodt belangrijke legerofficier

Geen categoriejun 23 2016, 19:00
De strijd om ISIS-hoofdstad Raqqa is een bittere. Assad blijkt maar niet in staat om het stadje te heroverne op de moordlustige bandieten die er al zo'n twee jaar lang hun jihadistische feestje vieren.
Het gaat momenteel bijzonder stroef in de strijd van Assads leger tegen de moordenaars van ISIS. Vandaag werd een belangrijke legercommandant om het leven gebracht bij gevechten die Assad voert in de hoop om terreurhoofdstad Raqqa te veroveren. Het wil voorlopig nog niet lukken, en levert vooral veel pijnlijke verliezen:

"Syrian army troops battling ISIS in northern Syria have suffered another setback after a top officer was killed amid the regime’s withdrawal in the face of fierce counterattack by the extremist group.

Pro-regime news outlets on Wednesday evening mourned the death of Major General Hassan Saado, the chief-of-staff of the Syrian army’s 10th Mechanized Division, one of the units taking part in the government’s failed drive to recapture the Tabaqa Airbase in the Raqqa province.

“Saado was martyred during the army’s withdrawal from the Rasafa junction in the Raqqa province toward Ithriya in northeast Hama,” a popular pro-regime Facebook news page based in Syria’s coast said."

De dood van Saado onderstreept hoe slecht het momenteel gaat met het Syrische offensief tegen ISIS. Of zoals één Twittergebruiker dat op een cynische manier verwoordde met een afbeelding:
https://twitter.com/oryxspioenkop/status/745953703367172096
Commentatoren hebben de strijd om Raqqa al vergeleken met het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen alle tegenstanders van Nazi-Duitsland hun best deden om zo snel mogelijk in Berlijn te zijn, om vervolgens de beste kaarten te hebben voor het dicteren van de politieke situatie in de jaren na de oorlog. Koerden, Amerikanen, Russen en Assad zelf doen allemaal hun best om zo spoedig mogelijk daar te komen, want wie Raqqa controleert, heeft de symbolische hoofdstad van ISIS in handen. En daarmee een uitstekende uitgangspositie om de toekomst van het nieuwe Syrië te bepalen.
Het lijkt erop dat het niet Assads leger zelf gaat zijn die de terreurhoofdstad zal gaan bemachtigen. De vraag is nu: wie wel?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten