Aanslag in Duitse bioscoop: politie schiet dader dood, zegt dat er geen gewonden zijn (update)

Aanslag in Duitse bioscoop: politie schiet dader dood, zegt dat er geen gewonden zijn (update)

Duitsland is vanmiddag opgeschrikt door een bloederige aanslag in een bioscoop in Viernheim. Tientallen zijn gewond geraakt bij een schietpartij in een bioscoop.

Duitsland is vanmiddag opgeschrikt door een gewelddadige schietpartij in Bioscoop Kinopolis in Viernheim. Er zijn naar verluid meer dan 50 gewonden gevallen:

"Een zwaarbewapende man heeft donderdag het vuur geopend en zich verschanst in een bioscoopcomplex in het Duitse Viernheim, in de omgeving van Mannheim en Heidelberg in de deelstaat Hessen.

Lokale media maken op basis van bronnen bij de politie melding van tussen de twintig en vijftig gewonden.

De man zou gemaskerd zijn en een patronengordel omhebben. Het incident deed zich rond 15.00 uur voor in het bioscoopcomplex Kinopolis, dat over meerdere zalen beschikt. Speciale politie-eenheden hebben de omgeving afgezet."

De dader zou inmiddels zijn doodgeschoten; bij zijn arrestatie zou hij geraakt zijn door een kogel en dientengevolge overleden. Over het motief van de man, of zijn achtergrond, is nog niets bekend. Op social media wordt echter druk gespeculeerd over de afkomst van de schutter. Sommigen zijn er zelfs al van overtuigd dat de dader een moslim is:

Maar dat is verder nog niet bevestigd. Het enige dat we weten, is dat hij gemaskerd was en een patronengordel droeg. Verder is nog niets bekend.

We wachten af, maar leven mee met alle slachtoffers en (mogelijkerwijs) ook de nabestaanden. Sterkte, daar in Duitsland...

Update 17:42: De politie verklaart nu dat er geen gewonden zijn. Er was sprake van een situatie met gijzelaars, maar die hebben het er allemaal zonder kleurscheren vanafgebracht. De enige die dood is, is de aanslagpleger zelf.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer