Islamitische moordmachine ISIS slaat weer toe: claimt bloedbad met 100 doden bij 'afvallige' moskee

Geen categoriefeb 17 2017, 14:00
De massamoordenaars van ISIS hebben laten weten voor de zoveelste keer achter een gruwelijke aanslag te zitten.
Donderdagavond werd Pakistan opgeschrikt door de zoveelste aanslag die het land heeft moeten verduren. Een zelfmoordterrorist besloot daar om een granaat een moskee in te werpen, alvorens hij zichzelf tenmidden van de menigte opblies. Het resultaat: 100 doden en een gemeenschap die achterblijft met diepe wonden die nooit meer geheeld zullen worden, zowel wat betreft de vele mensen die om niets zijn gestorven en het gevoel van onveiligheid dat ze altijd met zich mee zullen dragen.
De vraag is natuurlijk: wie heeft deze onmenselijke daad op zijn geweten? Dat is een vraag waarop het antwoord eigenlijk wel te raden viel, maar waarvan we nu ook met zekerheid kunnen zeggen wie het was. Niemand minder dan - hoe kan het ook anders - ISIS heeft dit alles uitgevoerd, en ze claimen daarvoor maar al te graag de verantwoordelijkheid. Laat dit vooral ook een duidelijk signaal zijn aan mensen die zo naïef zijn om te denken dat de terreurgroep enkel in Syrië en Irak zulke grote slachtpartijen kan aanrichten. Nee, Pakistan staat nou niet echt bekend als het veiligste land ter wereld, maar het is ook niet naast de deur van het 'traditionele' bolwerk van de haatbaarden. We moeten ons dan ook geen illusie maken: wat daar kan gebeuren, kan hier ook plaatsvinden als we niet oppassen.
Dit zijn immers mensen die nergens voor terugdeinzen wat betreft het vermoorden van andersdenkenden. Daarbij maken ze nauwelijks onderscheid tussen iemand met enigszins andere ideeën of iemand die de wereld totaal anders ziet. Dat blijkt maar weer uit deze aanslag, die gericht was tegen een gemeenschap van Soefi's in de stad Sehwan. Hoewel dit naar onze maatstaven 'gewoon' moslims zijn, zijn zij in de ogen van soennitische terreurbewegingen net zo afvallig als sjiieten. En dat betekent maar één ding: dat ze met alle mogelijk wapens zo snel mogelijk omgebracht moeten worden totdat er enkel nog volgelingen van de enige echte islam over zijn.
Dus nee: ISIS houdt echt niet op bij een stel langsgrenzen. Sterker nog, ze doen alles wat ze kunnen om die grenzen over te steken naar plekken die nog niet geteisterd zijn door hun terreur, zodat iedereen hoogstpersoonlijk kennis zal maken met hun extremisme. Je zou denken dat politici daarbij massaal de handen ineenslaan om zulk moslimextremisme de kop in te drukken, maar niets blijkt minder waar: de meesten blijven zelfs weigeren het woord alleen al uit te spreken. De enige pijnlijke, maar geheel terechte vraag is hier dan ook: hoe lang nog voordat wij ook hier met dit soort wandaden in aanraking gaan komen? Mijn antwoord: met het huidige beleid gaat dat niet meer lang duren, vrees ik.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten