snapshot6

Walgelijke NY Times opent de aanval op Baudet, zet hem neer als Russischepropaganda-verspreider

Geen categoriefeb 17 2017, 13:00
De linkse krant The New York Times mengt zich nu openlijk in de Nederlandse verkiezingen met een ronduit gestoorde beschuldiging aan het adres van Forum voor Democratie's Thierry Baudet.
Wat is de overeenkomst tussen Thierry Baudet en Vladimir Poetin? Als het aan de New York times ligt is dit het: beiden willen dat Rusland alsmaar machtiger en machtiger zal worden ten koste van andere landen.
Er waren tijden dat Nederlandse verkiezingen niet bepaald veel aandacht kregen in het buitenland. We waren 'maar' een klein landje dat, in ieder geval op politiek gebied, niet zo bijster invloedrijk en interessant was voor buitenlandse media. Die tijden zijn echter definitief voorbij nu heel de wereld met spanning kijkt naar wat de populisten dezer wereld doen bij verkiezingen. We weten natuurlijk allemaal hoe dat in de Verenigde Staten is afgelopen - waarschijnlijk juist door die ongezonde obsessie van linkse media met het zwartmaken van Trump - maar dit jaar staat Europa in de spotlights. Landen die er dan uitspringen zijn Frankrijk, Duitsland en jawel, Nederland, omdat in al die landen verkiezingen gehouden worden. Toch is dat niet het hele verhaal: er zijn wel meer landen met verkiezingen, maar dit trio krijgt zoveel aandacht omdat de zogenaamde populisten daar op een heel aardig resultaat kunnen rekenen. En dat betekent: redden wat er te redden valt, en de aanval openen op die nazi's!
Een strategie die tegenwoordig erg in trek is bij dit soort media, is om bij alles een verband te leggen met Rusland en diens president en geheime diensten. Deed men als ondernemer ooit zaken in Rusland? Dan moet je wel onder de plak zitten bij ome Vladimir. Zijn er verkiezingen? Dan zullen de Russen hier wel hun marionetten hebben om alles te dwarsbomen. Kansloos.
Het nieuwste slachtoffer van de hetze aan zogenaamde Moskou-lakeien is Thierry Baudet, voorman van Forum voor de Democratie dat beloofd heeft er alles aan te doen om het partijkartel in Den Haag te doorbreken. En ja, als je je negatief uitspreekt over de gevestigde orde aldaar moet je natuurlijk wel een populist zijn! Dat betekent dat hij vogelvrij is verklaard voor haatzaaiende media, en de regels van fatsoenlijke journalistiek niet meer van toepassing zijn op berichten over hem. Aangezien Baudet zich positiever dan de meeste politici uitlaat over Rusland - iets wat ik niet bepaald toejuich, maar wat zijn goed recht is - heeft men van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem neer te zetten als een 'verspreider van propaganda' . Want ja, dat is natuurlijk een connectie die je zondermeer kunt maken!
Laten we wel wezen: ook ik word nou niet echt warm van Ruslands ambities, en ik laat me ook echt niet wijsmaken dat dat land echt het beste voorheeft met andere Europese landen, of welk ander land dan ook eigenlijk. En nee, dat doen ze zeker niet altijd op de meest chique manier. Ik moet echter niet hebben van al die linkse samenzweringstheorieën dat elke andersdenkende politicus bestuurd zou worden vanuit Rusland en totaal niets doet in het belang van ons eigen land. Rusland werkt in haar eigen belang en onze politici in het belang van Nederland, en als die belangen eens samenvallen dan hoeft dat niet meteen een complot te betekenen. En - het moet gezegd worden - het blijft opvallend dat dit hetzelfde links is dan nog niet zo lang geleden met geen kwaad woord durfde te reppen over het Rusland tijdens de Sovjettijden, dat sinds die tijd veel minder veranderd is dan de meeste mensen denken.
Maar ja, zo rolt links nu eenmaal - en dat is zeker geen complottheorie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten