Islamitische slachters Boko Haram vermoorden 18 vrouwen bij begrafenis in Nigeria

Geen categoriejun 18 2016, 18:00
Boko Haram is gelieerd aan ISIS. De reden laat zich raden.
De groep bestaat weliswaar alleen maar uit Afrikanen, maar is net zo radicaal-islamitisch als ISIS, wat eerst en vooral een Arabische terreurorganisatie is. Boko Haram heeft de afgelopen jaren de meest verschrikkelijke aanslagen gepleegd en zelfs op grote schaal vrouwen ontvoerd die vervolgens behandeld worden als seksslaven. Ook die praktijk kennen we natuurlijk van ISIS.
Onlangs is Boko Haram verder gegaan dan ooit. Donderdagmiddag hebben de jihadisten namelijk een ongekend bloedbad aangericht in een klein dorp in het noordoosten van Nigeria. De terroristen kwamen op motors aanrijden, waarna ze het vuur openden op tientallen vrouwen die een begrafenis bijwoonden. Al in al kwamen maar liefst 18 vrouwen om het leven.
En daar bleef het niet bij. Vervolgens zetten de jihadisten namelijk de huizen in het dorp in de fik.
Het ergste is wellicht dat er nog steeds enkele vrouwen vermist worden. De Nigeriaanse autoriteiten zeggen dan ook dat het dodental waarschijnlijk nog zal oplopen.
Hoewel Boko Haram de afgelopen maanden wat grondgebied heeft moeten prijsgeven aan het Nigeriaanse leger zijn de jihadisten helaas nog altijd in staat om dit soort vreselijke aanslagen te plegen. Zij richten zich daarbij in eerste instantie niet op mannen die zich kunnen verdedigen, maar op mensen die ze gemakkelijk kunnen afslachten: (ongewapende) vrouwen en kinderen.
Afgelopen jaar zwoer Boko Haram trouw aan Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van ISIS. De afgelopen zeven jaar hebben de Nigeriaanse moslim-terroristen zo'n 20.000 mensen gedood en miljoenen mensen weggejaagd uit hun woonplaats.
In Nederland hebben we het vaak over ISIS, wat natuurlijk terecht is omdat het een bijzonder gevaarlijke en meedogenloze organisatie is, maar we moeten Boko Haram niet vergeten. Ook die groep is een kankergezwel op de aarde en moet zo snel mogelijk compleet en totaal vernietigd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten