Israël: 3 islamitische artsen en een verpleger opgepakt voor terroristische aanslag

Israël: 3 islamitische artsen en een verpleger opgepakt voor terroristische aanslag

Blijkbaar is iemand deze Palestijnse artsen en verpleger vergeten te vertellen dat ze geacht worden om mensen te redden, niet om te ze te doden.

Dit moet wel één van de vreemdste terreurcellen ooit zijn, zowel in Israël als (ver) daar buiten. Op de vooravond van Israël's Memorial Day explodeerden er verschillende bommen bij Hizme. Een soldaat van de IDF (Israel Defense Forces) werd daardoor zwaargewond.

We weten nu dat de Israëlische veiligheidsdiensten een opvallende terreurcel heeft opgerold in verband met die aanslagen. De cel had plannen om meer aanslagen te plegen bij Maale Adumim.

Op zich is dat niet verrassend, maar wat wel verbazingwekkend is, is dit: drie van de vijf opgepakt Arabische terroristen zijn tandartsen. Een vierde is een (mannelijke) verpleger. Blijkbaar werden twee van de vijf al eerder opgepakt, waarna de drie andere terroristen uiteindelijk ook geïdentificeerd en opgespoord konden worden.

De gearresteerde terroristen zijn:

1. Dr. Samer Mahmoud Daoud al-Halab. Samer is afkomstig uit Abu Dis, is een tandarts, en was verantwoordelijk voor het plaatsen van de bommen. Vervolgens liet hij die exploderen met behulp van zijn mobieltje.

2. Dr. Dagana Faiz Gamil Nabhan uit Kalandia. Ook Dagana is een tandarts. Hij hielp Samer.

3. Daoud Mahmoud Shehada al-Halabi. Saoud is een verpleger in een lokaal ziekenhuis. Hij is ook de vader van Samer, de voornaamste terrorist.

4. Dr. Daoud Mahmud al-Halabi Shehadeh. Ook deze man komt uit Abu Dis. Hij is de broer van Samer en was zijn assistent tijdens de aanslag. Voor ik het vergeet: ook hij is een tandarts.

5. Shadi Mohamed Ahmed Muhsen: een neef van Samer en één van diens assistenten bij het plegen van de aanslag.

Ik vermoedde al dat de meeste tandartsen psychopaten pur sang zijn (een normaal mens zou hun werk niet willen doen), maar het is toch wel heel opzienbarend dat 3 van de 5 terroristen tot die beroepsgroep horen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer