Israëli wint judo-toernooi in Abu Dhabi, maar antisemitische organisatie toont vlag niet en speelt volkslied niet

Geen categorieokt 27 2017, 11:00
Antisemitisme komt voor in verschillende vormen, maar in het Midden-Oosten zijn zelfs sportorganisaties - zogenaamd bewegingen voor meer tolerantie - niet immuun voor jodenhaat. Zie onderstaand pijnlijk filmpje, van hoe een Israëlische atleet het toernooi wint, maar zijn vlag niet te zien krijgt en zijn volkslied niet gespeeld wordt. Walgelijk.
Dezer dagen wordt in Abu Dhabi het zogenaamde Abu Dhabi Grand Slam 2017 gehouden, een judotoernooi waar judoka's van over de hele wereld een potje gaan matten om te zien wie de Japanse gevechtssport het beste beheerst.
En wie was er dan de beste? Nou, dat bleek dus een Israëli te zijn. En dát ligt een beetje lastig in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten waar ze nogal een hekel hebben aan joden en de joodse staat. Nou goed, omdat het sport was en er een beetje internationale druk werd gezet mochten de Israëli's wel deelnemen aan het toernooi, maar hun eigen vlaggen of volksliederen mochten ze gewoon thuis bij de menora laten liggen.
Het resultaat is dus bovenstaand filmpje waarin keurig de vlaggen van Azerbeijan en Rusland prijken, maar de witblauwe tweekleur van Israël ontbreekt.
[caption id="attachment_176286" align="aligncenter" width="640"]De Azerbeijaanse en de Russische vlag... en in het midden de judovlag ter vervanging van de Israëlische vlag. Triest. De Azerbeijaanse en de Russische vlag... en in het midden de judovlag ter vervanging van de Israëlische vlag. Triest.[/caption]
Ook het volkslied van Israël klinkt niet. Kortom: ondanks dat de beste jongeman het toernooi op zijn naam heeft geschreven, wordt hij bij de medaille-uitreiking toch nog even vernederd. Vanwege zijn afkomst.
Respect voor het feit dat deze heldhaftige sporter toch gewoon blijft staan en ondanks dat in plaats van de Hatikwa de klanken van het internationale judo-lied klinken, zingt hij toch uit volle borst zijn volkslied dwars door de muzikale vernedering heen. Bij wijze van middelvinger richting de antisemitische Arabieren die hem zijn overwinning, zijn volkslied, zijn vlag en zelfs zijn land willen afpakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten