Israëlische leger gaat nare Palestijnse brandbomvliegeraars naar de eeuwige Jordaanoevers schieten

Geen categoriejun 06 2018, 13:00
Meer dan duizend hectare aan Israëlisch bos- en landbouwgrond is al in de fik gestoken door vliegerterroristen uit de Gazastrook. Israël is er nu klaar mee en gaat de pyromanen die deze vliegers oplaten zoveel als mogelijk uitschakelen.
Israël is er echt helemaal klaar mee: brandende vliegers die in de Gazastrook worden opgelaten, om vervolgens allerlei landbouwgronden en natuurgebieden in Israël in lichterlaaie te zetten. In totaal is er al meer dan 1000 hectare aan groen verloren gegaan. Wonder boven wonder is er nog niemand bij overleden, maar de economische en ecologische schade is desalniettemin enorm.
De enige democratie in het Midden-Oosten is desalniettemin helemaal klaar met deze nieuwe vorm van terreur uit de Gazastrook, en kondigt aan dat degenen die zich er schuldig aan maken kunnen rekenen op een flinke portie Israëlische repressie. Dat wil dus zeggen: jij wil brandbommen aan vliegers knopen? Dat kan, maar dat doe je vanaf nu dan met gevaar voor eigen leven:

"Israël reageert woedend op deze tactiek: "Omdat Hamas achter het oplaten van deze vliegers zit, moeten we de mensen die dit doen preventief doodschieten", zegt veiligheidsminister Erdan. "Ik verwacht dat de veiligheidsdiensten ze precies zo behandelen als elke terrorist."

De laatste weken is het aantal enorm toegenomen en weten Palestijnse jongeren hoe ze de vliegers zo effectief mogelijk maken. "We zijn er spontaan mee begonnen. We hadden niet gedacht dat de resultaten zo goed zouden zijn," vertelt Shadi aan persbureau Reuters. "Het idee is simpel: Met de eenvoudigste middelen willen we zo groot mogelijke schade toebrengen aan de bezetter." De materiaalkosten per vlieger zijn iets meer dan 2 euro per stuk."

Palestijnse pyromanen en moordenaars mogen zich dus gewaarschuwd weten. Israël is nu écht klaar met hun fantasieën van een brandende joodse staat, en zal dat al schietenderwijs ook duidelijk maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten