Italië: jihadistische terrorist gearresteerd die samen met vluchtelingen het land probeerde binnen te komen

Geen categorienov 09 2015, 12:00
"Op het moment dat hij vrijgelaten werd uit Italië werd hij het land uitgezet. In oktober kwam hij echter alweer terug - dit maal aan boord van een boot vol vluchtelingen."
Ben Nasr Mehdi werd voor het eerst gearresteerd in november 2007. Hij werd toen veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf. Hij was namelijk voorbereidingen aan het treffen om een aanslag te plegen.
Op het moment dat Mehdi vrijgelaten werd, werd hij meteen gedeporteerd. Niet zo gek natuurlijk: Italië heeft geen enkele behoefte aan dat soort extremisten. Niet alleen omdat ze hun radicale ideologie steevast proberen te verspreiden, maar eerst en vooral omdat ze een groot gevaar vormen voor de veiligheid. De enige reden dat Mehdi geen aanslag pleegde is omdat hij opgepakt werd. Als dat niet gebeurde had hij zijn plan ongetwijfeld doorgezet.
Hoe dan ook, onlangs werd Italië opgeschrikt door dezelfde jihadist. Hij was namelijk stiekem aan boord gekropen van een boot vol vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Vermomd als één van hen probeerde hij het land weer binnen te komen. Hij was 1 van 200 'migranten.'
Mehdi diende een asielverzoek in voor noord-Europa. Hij deed dat onder een valse naam. Gelukkig kon hij toch gepakt worden omdat de autoriteiten zijn vingerafdrukken controleerden. Toen bleek dat zijn naam een alias was en het om de beruchte jihadist ging die eerder jarenlang had vastgezeten in Italië.
Hoewel het natuurlijk bijzonder goed nieuws is dat Mehdi gepakt werd voor hij naar noord-Europa kon vertrekken bewijst zijn aanhouding eens te meer dat ISIS-aanhangers de vluchtelingenstroom van het Midden-Oosten naar Europa misbruiken om zelf naar Europa te komen. Mehdi werd gepakt. Maar hoe zit het met andere jihadisten, en dan met name met jihadisten die in het verleden niet hebben vastgezeten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten