Ja hoor daar gaan we weer: racisme-roepende Somalische terrorist was een bekende van de autoriteiten

Geen categorieaug 28 2017, 14:00
In inlichtingen- en gerechtelijke kringen was de gek die onlangs twee Belgische militairen aanviel met een mes en een nepwapen al een bekende. Hij stond bekend als... een radicale moslim.
"Hij heeft zeker geen dik dossier zoals Abdeslams of de Abaaouds," stelt een bron tegen de Gazet van Antwerpen, "maar via het internet had hij wel contacten met een Somalische cel moslimfundamentalisten in West-Europa. Er is ook sprake van een telefoongesprek waarin moslimterreur verheerlijkt wordt. Of dat gesprek en de aanslag tegenover de militairen verband houden, is op dit moment zeker niet aangetoond. Maar het wordt onderzocht."
De Belgische rechter gaat er gezien het bewijs vanuit dat de jihadist, Ayaanle Haashi (30) een zelfmoordaanslag pleegde. Hij viel de militairen dus aan met de hoop dat hij gedood zou worden. Hij wilde alleen ook minimaal één slachtoffer met zich meenemen.
Godzijdank is dat laatste hem niet gelukt.
ISIS heeft de aanslag opgeëist, maar volgens de Belgische autoriteiten is het twijfelachtig dat hij daadwerkelijk contact heeft gehad met de groep of een bevel had ontvangen. Be that as it may, zo'n groep als ISIS opereert natuurlijk ook niet per definitie op zo'n manier. Iemand kan 'lid' zijn van ISIS door trouw te zweren aan de groep, vervolgens een aanslag plegen, en ISIS is daar verantwoordelijk voor. Daar is hun hele internationale propaganda immers op gericht, om zogenaamde eenlingen als Haashi te veranderen in terroristen.
Ook was bekend dat Haashi een gewelddadig karakter had. Eerder dit jaar werkte hij als arbeider bij een staalconstructiebedrijf. Toen het daar niet helemaal boterde pakte hij een schroevendraaier en stak hij een collega uit Portugal in de schouder. Toen de politie hem daarvoor aanhield vertelde hij dat zijn collega's allemaal racisten waren.
Ah. Nu is het wachten op Sylvana Simons om deze vent te verdedigen. Hij was helemaal geen extremistische islamist! Hij was een arme, zielige jongen die gediscrimineerd werd en in een vlaag van verstandsverbijstering doordraaide!
Laten we in vredesnaam hopen dat Sylvana dit niet leest. Voor we het weten moeten we anders weer naar haar preken over 'institutioneel racisme' luisteren. Heel gek, maar daar heb ik dus absoluut geen behoefte aan. Mafketel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten