Ja hoor: ultrasoft OM wil ISIS-bruidje Laura H. voorlopig laten gaan, want waarom ook niet

Geen categoriejul 20 2017, 15:00
Soms lijkt het wel alsof we hier allemaal zitten te smeken om een terreuraanslag in eigen land.
Ja hoor, wat een verrassing! Laura H. - de jihadistische bruid van Syriëganger Ibrahim - hoeft van het Nederlandse Openbaar Ministerie niet in gevangenschap haar zaak af te wachten. Want hé, waarom zou je dat doen hè? Lees maar mee:

Het Openbaar Ministerie vindt dat Laura H. niet langer haar rechtszaak in de gevangenis hoeft af te wachten. De vrouw zit, sinds ze vorig jaar terugkeerde uit IS-gebied in Syrië, in de terroristenafdeling van de Penitentiaire Inrichting in Vught.

Ja, men 'vertrouwt' haar nu zowaar. De naïevelingen die deze zaak namens het Openbaar Ministerie mochten uitvechten, hebben namelijk niet meer het idee dat mevrouw de jihadiste hier naartoe gekomen is om een aanslag te plegen. Zelfs niet wanneer ze - naar eigen zeggen onvrijwillig - vrolijk eventjes een tijdje in ISIS-gebied woonde met haar man Ibrahim en kroost. Maar dat doet er natuurlijk niet toe hè: het is immers walgelijk politiek incorrect om iemand voor zulke kleine dingetjes in hechtenis te houden: het is niet alsof er een kans is dat mevrouw daar geradicaliseerd is - als ze dat niet al was - en terug is gestuurd om hier een bloedbad aan te richten. Het idee alleen al!
Toegegeven, het OM zit wel met een probleem: de enige persoon die echt licht op de zaak zou kunnen werpen is haar radicale echtgenoot Ibrahim, en laat die man nu net ergens spoorloos in Irak zijn. Dat land beweert hem gevangen te hebben genomen, maar aangezien we een premier hebben die nog geen deuk in een pakje boter slaat in de diplomatieke arena, heeft Irak nog niet de neiging gehad hem uit te leveren. Dank je wel, Mark!
Laura mag daarom, als het aan het OM ligt, met een enkelband haar zaak afwachten. De rechtbank zelf moet zich hier nog over uitspreken, maar het is natuurlijk zeer onwaarschijnlijk dat zij een strenger oordeel zullen vellen dan het OM. Die voorlopige vrijlating lijkt dus enkel nog een formaliteit.
Als het signaal van die enkelband binnenkort vanaf De Dam komt en dan opeens verdwijnt, dan weten we in ieder geval hoe laat het is. En we lijken het gewoon over ons af te roepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten