Zaak tegen Laura Hansen in de problemen: haar jihadman is onvindbaar

Ibrahim is de belangrijkste getuige. Maar de autoriteiten slagen er maar niet in om hem op te sporen.

In de zaak tegen jihadbruid Laura Hansen is Nederland aangelopen tegen een probleem. De belangrijkste getuige in haar zaak is namelijk ene Ibrahim; haar man. Jawel, dat is dus de jihadistische gek die samen met Laura naar het radicaal-islamistische kalifaat van ISIS afreisde om de haatbaarden daar te helpen om hun zieke haatdeologie te verspreiden. Volgens Laura deden ze dat puur en alleen omdat hij dat wilde. Zijzelf zat daar helemaal tegen haar zin, en toen ze de mogelijkheid zag om te ontsnappen greep ze die met twee handen aan.

Hartstikke leuk natuurlijk, maar helaas denken de autoriteiten daar heel anders over. Zij vermoeden namelijk dat Laura feitelijk net zo radicaal is als Ibrahim, en dat ze niet ontsnapt is, maar dat ze teruggestuurd werd door ISIS om aanslagen te plegen. Daarom is het van het grootste belang dat de autoriteiten zo snel mogelijk met Ibrahim praten. Hij kan immers ongetwijfeld tekst en uitleg geven.

Helaas is dat nou precies het probleem:

Laura’s doodgewaande echtgenoot Ibrahim dook in mei op toen hij in Irak werd gearresteerd, maar Nederland heeft nog niet de kans gehad hem te ondervragen. Sterker nog: er is niet eens zekerheid of hij het echt is.

Dit is nou ook weer typisch Rutte II. Irak heeft Ibrahim de jihadist mogelijk gevangen genomen, maar Nederland laat zich steeds afwimpelen als Irak ons nul op het rekest geeft om hem te ondervragen — aangenomen dat het inderdaad de man is van Laura. Het is tekenend voor de totale zwakte van onze regering. Geen enkel ander land zou dit accepteren, maar Nederland natuurlijk wél. En waarom? Puur en alleen omdat we geregeerd worden door watjes die de veiligheid van hun eigen volk niet serieus nemen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. HaZ

  In dit specifieke geval ben ik voor hereniging van de echtelieden…..in Irak ! Mogen ze daar samen voor de Irakese rechter verschijnen en zo niet zich alsnog op(pl)offeren voor
  hun IS-ideologie. Iedereen blij !

 2. corfo

  Stuur dit mens terug naar het door haar uitverkoren kalifaat en moge haar man-terrorist onvindbaar blijven. Dít was toch hetgeen zij wilden ? Vervul hun wens !!

 3. Duckday

  Stuur deze vrouw gewoon terug Ze is daar vrijwillig naar toe gegaan Ze wilde haar ideaal bereiken En de misdaden die ze zou hebben begaan kunnen daar berecht worden en niet in Nederland Het smoesje dat ze gedwongen zou zijn is gewoon lariekoek slaat nergens op Een levengevarlijk persoon die tot alles in staat

 4. Lex

  Ibrahim die ligt ergens weg te rotten of hebben ze in een kuil gegooid.

  Inderdaad zand er over en nooit meer aan terug denken.

  Er zal wel weer een Links Kamerlid voor haar in de bres springen “ach je kunt toch zien dat deze meid onschuldig is en geen vlieg kwaad doet.

  Hm

  Hmm

  Hmmm

  Dat heb ik wel eens eerder gehoord.

  Dat liep toen niet zo goed af.

 5. joost2

  Ik hoop dat de rechters zich niet laten misleiden door deze mevrouw met haar fatale fanatieke verwrongen geest.
  Zij zal zich in een ingestudeerde slachtoffer rol plaatsen.
  Bijgestaan door weer zo’n anti Nederlander gratis advocaat.

  Maar achter dat smoeltje gaat een fanatieke moslima schuil, die bewust koos voor een moordenaarsbende, die ontzaggelijk veel leed en verdriet aldaar heeft veroorzaakt.
  Zij moet voor deze wandaad haar Nederlanderschap verliezen en lange tijd opgeborgen worden , daarna TBS. Dat is recht.

  Het is echter lang geleden, dat ik een rechterlijke uitspraak met een gevoel van redelijkheid heb ervaren. Rechters kiezen van in het voordeel van de daders. Zij zal er dus wel goed van af komen.

  Triest voor al die onschuldige doden in Syrie.

 6. anne1952

  Het is een goede gewoonte om oorlogsmisdadigers cq deelnemers aan een onwaarschijnlijk wrede “bende vrijheidsstrijders” uit te leveren aan het land waar de misdaden zijn begaan. Dat lijkt me ook in dit geval de juiste marsroute.

 7. Ruud562

  “Puur en alleen omdat we geregeerd worden door watjes die de veiligheid van hun eigen volk niet serieus nemen.”

  Watjes? Ronduit uitermate dom en naief volk lijkt me meer van toepassing!

  Want waarom zoveel geld en tijd in dat islamstront steken? Omdat ze rechten heeft?
  Heeft iemand die zich bewust aansloot bij een ons staatsgevaarlijke, vijandig, moordlustig en wrede groepering rechten? Ja, in Nederland, waar anders!

  Dit stuk islamstront hoort thuis in Cuba, in die Amerikaanse gevangenis aldaar, d a a r heeft ze recht op! En wel volledig!

 8. Ruud562

  Breaking news: Volgens de Telegraaf mag ze binnenkort in vrijheid verdere rechtspraak afwachten! Tja, recht in Nederland, hé! Had niet anders verwacht! Kotsziek word je ervan!

  1. sonar

   Ruud 562,wat zij daar meegemaakt is natuurlijk allemaal zielig,maar minder,minder,minder dat is pas misdadig.
   De grootste criminelen zijn de bestuurders en rechterlijke macht,die de burgers het risico laten lopen en zelf zorgen voor hun veiligheid.
   Zij zouden voor een tribunaal moeten verschijnen en verantwoording moeten afleggen aan de bevolking.

 9. sjun

  Dat lijkt me een probleem van en voor Laura Hansen dat niet op de Nederlandse bevolking hoeft te worden afgewenteld. Hetzelfde geldt voor de levenslange nazorg van haar spruiten.

 10. Babaji538

  Een probleem dient opgelost te mogen worden.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.