Jan Roos: 'Uitsluiten PVV door traditionele partijen gaat alleen maar over ego's en politieke spelletjes'

Geen categoriejan 15 2017, 21:00
VNL-lijsttrekker Jan Roos heeft helemaal niets met het gezever van de traditionele partijen die nu al hebben laten weten dat ze hoe dan ook niet gaan regeren met de PVV.
Tegen De Dagelijkse Standaard zegt de voorman van de enige klassiek-liberale partij in de Tweede Kamer (met twee zetels voor Louis Bontes en Joram van Klaveren) dat "VoorNederland problemen in ons land [wil] aanpakken." Daar kunnen de VVD van Mark Rutte, GroenLinks van Jesse Klaver, en D66 van Alexander Pechtold het één en ander van leren. Zij zijn immers alleen maar bezig met hun eigen positie en macht.
Vervolgens legt Roos uit waar het cordon sanitaire van de gevechtigde macht écht over gaat:

"Het kinderachtige uitsluiten van partijen, wat nu gaande is, heeft het niveau van een schoolplein. Dat gaat over ego's. Over politieke spelletjes. Niet over waar het zou moeten gaan, namelijk hoe dit prachtige land nog beter te maken."

Dat is het natuurlijk precies. Rutte, Klaver, Pechtold, Asscher en al die andere uitsluiters zijn goedkope politieke spelletjes aan het spelen én hun ego aan het beschermen. Ze bouwen geen cordon sanitaire om de PVV omdat Geert Wilders 'te hard' is, maar omdat hij de euvele moed heeft om het wangedrag en het wanbeleid van het establishment aan de kaak te stellen. Rutte voelt zich gewoon beledigd door Wilders die ook nog eens het lef heeft om zijn partij voorbij te streven in de peilingen. Dát kan MarkieMark niet hebben.
Gelukkig is VoorNederland (VNL) een heel andere partij dan de VVD, GroenLinks, het CDA, D66, de SP en die volstrekt irrelevante club van Lodewijk HoeHeetIeOokAlweer. VNL sluit namelijk "niemand uit," aldus Roos, en "richt zich alleen op de problemen, niet op andere partijen."
Het moge duidelijk zijn wat dit betekent voor de komende Tweede Kamerverkiezingen: klassiek-liberalen die in het verleden op de VVD stemden maar willen dat er mogelijk wél een coalitie komt met de PVV moeten onmiddellijk overstappen naar VNL. Je hebt als échte liberaal helemaal niets te zoeken bij de VVD -- de partij van democratiehater Mark Rutte. Tegelijkertijd kunnen conservatief-liberalen en 'gewone' conservatieven natuurlijk prima terecht bij de PVV zelf en Forum voor Democratie, twee partijen die minder liberaal en wat meer conservatief zijn. Die drie partijen moeten bij de verkiezingen zo groot worden dat ze serieus genomen moeten worden en samen een vuist kunnen vormen -- indien nodig met z'n allen in de oppositie (tot het kabinet Rutte III voortijdig valt door de druk en woede van het volk). Laat dat dan ten koste gaan van dat clubje halve zolen dat geleid wordt door Rutte; hoe minder stemmen de VVD haalt hoe beter zolang hij het er voor het zeggen heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten