Jan Roos vecht terug tegen beschuldiging dat hij Poetins lakei is: 'Islam is een veel groter probleem dan Rusland'

Geen categoriejan 12 2017, 12:00
Werd de campagne voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne in Nederland beïnvloed door Rusland? Steeds meer leden van de mainstream media en het partijkartel roepen het.
Volgens deze gewichtige lieden is VNL-leider Jan Roos dan ook weinig meer dan een lakei van Vladimir Poetin, de Russische autocraat. Ja, ja, hij, VNL, Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie, Jan Dijkgraaf en zijn GeenPeil, en al die andere eurosceptische bewegingen zijn stiekem niets meer of minder dan slaafjes van Rusland! Ze doen wat Poetin wil en worden daar rijkelijk voor beloond! Vuile landverraders.
Helaas voor Rusland-hatende media en politici is Roos bepaald niet op zijn mondje gevallen. Toen PowNed hem naar zijn activiteiten voor Rusland vroeg antwoorde Jan Rooski dat hij dat al decennia doet, "eigenlijk al toen de FSB [de Russische inlichtingendienst] nog de KGB heette." Toen was hij nog in luiers, maar kreeg hij regelmatig al zakken met geld uit Moskou. In ruil daarvoor zorgde hij ervoor dat zijn medebaby's massaal aan de vodka gingen.
Grappenmakerij natuurlijk, maar het dient wel een duidelijk doel. Ridicule is man's most potent weapon, schreef de linkse raddraaier Saul Alinsky eens. Helaas voor hem kunnen we die strategie natuurlijk ook tégen het establishment en links (maar ik herhaal mezelf) gebruiken, wat Roos hier natuurlijk op superbe wijze doet. Met humor laat hij zien dat de samenzweringstheorieën van de zelfverklaarde boven-ons-gestelden simpelweg knettergek zijn.
Ondanks die humor is het natuurlijk wel degelijk serieus. Deze zelfde linkse mensen, die nu roepen dat Roos een agent van Rusland is, hebben het te pas en te onpas over 'fake news.' Daarmee wijzen ze met hun vingertje dan stelselmatig in de richting van rechtse websites als GeenStijl en De Dagelijkse Standaard. Maar kijk eens naar wat zij zélf doen: ze verspreiden dit soort verhalen routinematig terwijl het allemaal je reinste onzin is.
Ja, het kan best zo zijn geweest dat Poetin en de eurosceptische beweging af en toe dezelfde ideeën delen, maar dat betekent niet dat ze samenwerken. Zoals Roos uitlegt in het interview met PowNed ging het hem erom dat het associatieverdrag met Oekraïne niet in het belang was van Nederland. Dat het Poetin óók goed uitkwam dat Nederland tegen het verdrag stemde kon Roos en zijn medestanders terecht niets bommen.
Wij zijn immers bezig met ónze belangen te behartigen. Of andere landen daar ook baat bij hebben is voor ons volstrekt irrelevant.
Vervolgens legt Roos ook nog even uit dat de media wel op kunnen houden met hun constante klopjacht op alles wat Russisch is:

"Ik begin heel erg het gevoel te krijgen dat vanuit Europa, de Nederlandse politiek, en de mainstream media, dat we met zijn allen Rusland weer moeten zien als een groot gevaar en dat dat onze vijand moet worden. Ik zie dat niet. Ik zie andere vijanden zoals bijvoorbeeld de islam. Dat vind ik een veel groter probleem dan Rusland."

Natuurlijk moet Roos hier ook weer voorzichtig zijn. Het ene sluit het andere niet uit, een land kan meer dan één (levensgevaarlijke) vijand hebben. Poetin is een vijand van het Westen, daar moeten we eerlijk over zijn. Maar dat betekent niet dat we ons beleid door hem moeten laten bepalen; dat we stelselmatig doen wat hij niet prettig vindt, onafhankelijk van de vraag of ónze belangen daar wel bij gediend zijn. Dat laatste is feitelijk wat de mainstream media en de oude politiek bepleiten. Dat is, daarin heeft Roos volkomen gelijk, knettergek. En dat is al helemaal het geval als we bedenken dat diezelfde lieden die voortdurend over Rusland brullen erop staan dat we de grenzen wagenwijd openzetten en massaal nieuwkomers binnenlaten uit landen en culturen die niet met onze cultuur te verenigen zijn. Tikje hypocriet of gewoon compleet gestoord? Wie het weet mag het zeggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten