Je moet het zien om het te geloven: neurowetenschapper legt uit hoe je de arm van een ander kan besturen met alleen maar je hersenen

Geen categorieapr 29 2015, 17:00
Dit werkt echt.
We kunnen steeds meer met moderne technieken. In een deze week online gezette video laat een neurowetenschapper zien hoe je de arm van iemand anders kan besturen met je eigen hersenen, dus zonder de ander aan te raken. Het is geen truc, het werkt echt. Je moet het wel zien om het te geloven.
Neurowetenschappers Greg Gage vraagt twee vrijwilligers om op het podium te komen om te laten zien hoe het werkt. Hij plaatst elektroden op de arm van een vrouw om de hersensignalen naar haar arm te kunnen meten. Daarna plaatst hij ook elektroden op de arm van een man.
En dan begint de pret. Het publiek in de video is verbaasd als ze zien wat er gebeurt: ze kan zijn arm bewegen enkel door haar hersenen te gebruiken. Heel bijzonder. Wat gaat dit betekenen voor de toekomst? Ik voorzie nog vele evoluties en revoluties in de wereld van techniek en medische wetenschappen.
[video width="854" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/04/Greg-Gage-How-to-control-someone-elses-arm-with-your-brain.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten