Jean-Claude Juncker: 'Nee er moet geen Nexit-referendum komen'

Geen categorieaug 06 2016, 21:00
De president van de Europese Commissie beweert er zéker van te zijn dat Nederlandse de Europese Unie steunen, maar durft een referendum niet aan.
In gesprek met het Algemeen Dagblad maakt Jean-Claude Juncker voor de zoveelste keer duidelijk waarom het gros van de mensen hem niet vertrouwt. Zo beweert hij zonder met zijn ogen te knipperen dat het Nederlandse volk de Europese Unie fan-tas-tisch vindt. Nou ja, het specifieke beleid van Brussel misschien niet, maar de idee van een groot Europees project wél:

"Ik houd van Nederland, heb er veel vrienden, het is een van de stichters van Europa. Maar ik zie er dezelfde contradictie als elders: diep in hun ziel gehecht aan Europese samenwerking, twijfel over het dagelijkse beleid. Ik zeg soms tegen vrienden van verschillende politieke gezindten in Nederland: de eerste die zich openlijk pro-Europees durft op te stellen en dat goed beargumenteert, die wint alle verkiezingen."

Vervolgens wordt hem gevraagd of hij dan voorstander is van een Nexit-referendum. Ik bedoel maar: als je er van overtuigd bent dat Nederlandse pro-EU zijn moet dat geen enkel probleem voor je zijn, toch? Zo'n referendum win je met gemak!
Nou nee:

"Nee, want in elk referendum dat iets met Europa te maken heeft, geeft men geen antwoord op de vraag die wordt gesteld en is de stem negatief. Jullie Oekraïne-referendum is het bewijs. Tegenstanders van Europa zijn erin geslaagd te doen geloven dat het ging over iets wat helemaal niet aan de orde was, namelijk toetreding tot de Unie. En zo gaat dat steeds."

Met andere woorden, Juncker weet wel degelijk dat de gemiddelde Nederlander helemaal niet zo positief is over het megalomane Europese project. Daarom wil hij een referendum ten koste van alles voorkomen. Want stel je voor dat de Nederlandse kiezer zijn zin krijgt! Dat moeten we natuurlijk niet willen. Nee, nee, duw het Europese project gewoon door onze strot. Da's veel gemakkelijker én leuker.
En ondertussen vragen Juncker en zijn kornuiten zich af hoe het toch kan dat de gemiddelde Europeaan hen wantrouwt. Tja.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten