PvdA-politicus die opriep tot meer vluchtelingen opvangen, verdiende daar zelf grof geld aan

Geen categorieaug 07 2016, 8:00
Dit is niet eens meer zakkenvullen: dit is gewoon ordinair graaien over de rug van zowel vluchtelingen als belastingbetalers.
Het moge algemeen bekend zijn dat linkse partijen al maanden oproepen doen aan onze regering om méér vluchtelingen op te vangen. Het klinkt heel barmhartig, maar waar toe wordt opgeroepen is natuurlijk ook tot de bouw van allerlei nieuwe asielzoekerscentra, kleine dorpjes die ineens een heel ander karakter krijgen door mega-azc's naast de deur en daarnaast gaat het Nederland klauwenvol geld kosten wat betreft opvang en bijstandsuitkeringen. Maar o.a. de PvdA zegt Merkel na: 'Wir schaffen das.'
Dat PvdA'ers dat zo eenvoudig 'schaffen', blijkt nu ook een tweede reden te hebben. Ze verdienen er namelijk goud geld aan. Niet als overheidsorgaan, niet als partij, maar wel als compleet belangenverstrengelde privé-personen. Neem nu de Maaststrichtse fractievoorzitter Frans Bastiaens. Hij diende een 'ruimhartige' motie in om meer te doen voor vluchtelingen:

"Vorig jaar oktober diende Bastiaens een motie in die het stadsbestuur van Maastricht opriep om meer vluchtelingen op te nemen. Dat voorstel kreeg een meerderheid, waarna twee nieuwe azc’s zijn gevonden, voor in totaal een kleine zeshonderd vluchtelingen."

En dat resulteerde erin dat er ook meer werd gedaan voor z'n portemonnee:

"Toch heeft de gemeente Maastricht wel degelijk de knip getrokken voor een activistisch uitje van de migratiespecialist. Bastiaens kreeg dit jaar 1450 euro uit een potje voor ’internationalisering’, om lampen uit te delen in het vluchtelingenkamp Idomeni, op de grens van Griekenland en Macedonië.

Hoogleraar [Arno] Korsten vindt deze actie ’te gek voor woorden’. „Dit soort rare fratsen roept vragen op, ook over de rol van het college en de burgemeester.”"
Bastiaens heeft namelijk een eigen stichting die hij graag laat inhuren voor allerlei klussen rondom asielaanvragers. Subsidie kreeg hij dan ook alom: niet alleen van de gemeente Maastricht, maar ook van Brussel en het ministerie van Sociale Zaken.
De PvdA heeft links lullen en rechts vullen compleet opnieuw uitgevonden. Want dat credo gaat er nu eenmaal vanuit dat je je bankrekening vol laat lopen met geld van het bedrijfsleven. Wat de PvdA doet is nog erger: het is links lullen en links vullen. Gewoon je toelage die je krijgt als raadslid door de belastingbetaler laten aanvullen met klussen waarvoor je in je rol als gemeenteraadslid jezelf in de rol van "migratiespecialist" heb laten inhuren.
Bah.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten