Jean-Marie Le Pen bewijst voor de zoveelste keer een extreemrechtse mafketel te zijn. Maar Baudet? Die kan hij zich niet herinneren

Geen categoriefeb 28 2018, 14:00
En als je iets over hem kunt zeggen dan is het dat hij oprecht vertelt wat hij denkt. Ook als dat voor controverses zorgt.
Dat Jean-Marie Le Pen een vreselijke man met een verderfelijk gedachtegoed is wisten we al langer, maar het is toch heel aardig van hem dat hij dat zelf even onderstreept in een walgelijk interview in de Volkskrant. Ik citeer:

Franse media hebben uittreksels uit Fils de la nation gepubliceerd. Schokkende onthullingen doet Le Pen niet. Hij beschrijft zijn jeugd als zoon van een Bretonse visser en verdedigt andermaal maarschalk Pétain, die een 'legale en legitieme' keuze zou hebben gemaakt door een wapenstilstand met Hitler te sluiten. Hij ontkent de beschuldigingen dat hij als militair in Algerije gevangenen zou hebben gemarteld. Er zouden slechts 'gespierde ondervragingen' hebben plaatsgevonden, maar niet door hemzelf.

Dan was dit citaat er ook nog:

Le Pen: 'Het was mijn doel alle Franse nationalisten te verenigen, ongeacht hun verleden. Als het patriotten waren die van Frankrijk hielden en het dodelijke gevaar van de demografische overstroming erkenden, waren ze welkom. Soms hoor ik dat deze of gene zeventig jaar geleden bij de Waffen-SS is geweest. De Waffen-SS, nou en? Waarom wordt er nooit gesproken over mensen die dertig jaar geleden bolsjewiek zijn geweest? Er is een selectief antitotalitarisme.'

En zo gaat meneer nog even stug door. Het is echt de Jean-Marie Le Pen die we allemaal kennen: racistisch, bevooroordeeld, antisemitisch... en ongelooflijk koppig. Want hij weigert nog steeds ook maar een beetje toe te geven dat sommige uitspraken van hem wellicht toch wat problematisch zijn geweest. Allemaal flauwekul, wat Le Pen betreft. Mensen moeten niet zeuren! Hij wil "Frankrijk verdedigen" en zorgen dat het "blank blijft." Nou en?!
Je moet er bijna van overgeven.
Maar goed, het is in ieder geval wel aardig van Jean-Marie dat hij even luid en duidelijk bevestigt dat zijn dochter Marine Le Pen volledig gelijk heeft dat ze hem binnenkort zijn erevoorzitterschap ontneemt, net zoals ze hem eerder al lid-af maakte.
Hoe dan ook, tussen neus en lippen door neemt Le Pen het op buitengewoon ironische wijze op voor Thierry Baudet. Die werd er door de Correspondent van beschuldigd dat hij Le Pen enkele jaren geleden opzocht en meerdere malen met hem sprak. Le Pen kan zich dat niet herinneren (wat natuurlijk buitengewoon positief is voor Baudet):

Baudet bezocht Le Pen in 2009 en 2012, berichtte De Correspondent vorige week. Le Pen kan het zich niet herinneren, zegt hij: 'Baudet, zegt u? Hoe spel je dat? B-A-U-D-E-T? Het is de eerste keer dat ik die naam hoor. Wilders ken ik wel.'

Kunnen we dat verhaal dan ook ten grave dragen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten